Latvijas tāllēcējs Dmitrijs Silovs trešdien ierindojās devītajā vietā Londonas paralimpisko spēļu sacensībās F37/38 medicīnas grupā.

Savā labākajā, otrajā, mēģinājumā Silovs aizlēca 5,29 metru tālumā, tomēr ar to bija par maz, lai ierindotos starp labākajiem astoņiem sportistiem un tādējādi tiktu pie iespējas izpildīt vēl trīs lēcienus.

Lai iekļūtu astoņniekā, Latvijas sportistam bija jālec par pieciem centimetriem tālāk.

Pirmais mēģinājums Silovam netika ieskaitīts, bet trešajā viņš aizlēca 5,24 metru tālumā.

Kopumā sacensībās startēja 11 sportisti, vienam no viņiem paliekot bez rezultāta.

Kā ziņots, līdz šim Latvijas paralimpieši Londonā tikuši pie vienas medaļas, kad pagājušās nedēļas piektdienā savu sesto paraolimpisko medaļu karjerā un trešo zeltu izcīnīja Aigars Apinis, kurš triumfēja lodes grūšanā.

Latviju paralimpiskajās spēlēs, kas ilgs līdz svētdienai, pārstāv deviņi sportisti. Paralimpiskajās spēlēs Londonā par medaļām kopā cīnās 4200 atlēti no 166 valstīm.

Latvija paraolimpiskajās spēlēs debitēja 1992.gadā, kad Barselonā startēja divi sportisti, savukārt pirmās medaļas latvieši izcīnīja 2000.gadā Sidnejā, kad Apinis izcīnīja trešo vietu lodes grūšanā un diska mešanā, bet Armands Ližbovskis bija trešais tāllēkšanā. Atēnu paraolimpiskajās spēlēs Apinis triumfēja diska mešanā, bet Edgars Bergs izcīnīja otro vietu lodes grūšanā un trešo vietu diska mešanā, savukārt pirms četriem gadiem Pekinā Apinis kļuva par olimpisko čempionu diska mešanā un, tāpat kā Bergs, izcīnīja otro vietu lodes grūšanā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!