Foto: Kadrs no video

"Dateks" Latvijas e-sporta čempionāta virslīgu skāris pirmais krāpšanās skandāls, un rīkotāji tagad lēmuši iesaistītos diskvalificēt.

Pagājušā gada rudenī pirmo reizi Latvijā sāka rīkot nacionālā mēroga e-sporta sacensības, kuras organizēt uzņēmās aktīvisti no biedrības "Kleverr". Latvijas virslīgā komandas cīnās "Counter Strike 2" spēlē un sacensības tiek rīkotas platformā "FACEIT", kas konstatējusi viena Latvijas spēlētāja krāpšanos, lietojot speciālās programmas, kas palīdz spēles gaitā, bet kas ir aizliegts.

Par krāpšanos divu gadu diskvalifikāciju "FACEIT" platformā saņēmis spēlētājs "maudib", kas pārstāv komandu "LusHi". Uzzinot par diskvalifikāciju, spēlētājs un komanda no sacensībām tika uz laiku atstādināti. Pats spēlētājs Latvijas čempionāta rīkotājiem norādījis, ka nav krāpies. "Lai skatītāji un spēlētāji domā, ko grib. Es neesmu vainīgs un neesmu lietojis "čītus"," atbildējis "muadib".

Iegūstot papildus informāciju no "FACEIT" pārstāvjiem, kā arī izvērtējot visus faktus un uzklausot pārējo Latvijas e-sporta virslīgas komandu viedokļus, tika pieņemts lēmums aizliegt spēlētājam "muadib" piedalīties "Kleverr" rīkotajās e-sporta sacensībās uz vienu kalendāro gadu līdz 2025. gada 7. martam.

Savukārt "muadib" komandas biedriem dalība šī pavasara sacensībās tiek "iesaldēta" - tie nevar piedalīties nedz virslīgā, nedz arī citās, zemākās divīzijās. Izņēmums veikts vienam spēlētājam, jo viņš nepiedalījās nevienā "LusHi" komandas spēlē, bet bija tikai pieteikumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!