Foto: AFP/Scanpix
Nekad netiks izveidotas sportistu formas, kas patiks visiem, tomēr bieži vien atlēti laukumā vai stadionā iziet diezgan amizantos tērpos.

Iespējams, ka sportisti ar saviem tērpiem mēģina ietekmēt pretinieku – kāds varbūt vēlas iebiedēt, bet cits vēlas sasmīdināt. Tāpēc portāls "Delfi" piedāvā apskatīt pāris ne visai veiksmīgi veidotas sportistu formas.

Ātrslidotāja forma vieglatlētikas stadionā


1988.gada Seulas vasaras olimpiskajās spēlēs amerikāņu barjersprinteris Rodžers Kingdoms stadionā izgāja ietērpā, kas ļoti līdzinājās ātrslidotāja formai. Lai vai kā, tas viņam palīdzēja otrajās olimpiskajās spēlēs pēc kārtas izcīnīt zelta medaļu 110 metru barjerskrējienā.

Anatomijas stunda diska mešanas sektorā


Foto: AFP/Scanpix

2012.gada Londonas olimpiskajās spēlēs Austrālijas diska metējs Bens Haradīns stadionā izgāja formā, uz kuras anatomiski attēloti cilvēka muskuļi. Šis formas tērps viņam nepalīdzēja tikt pie medaļas, taču viņš ierindojās devītajā vietā ar rezultātu 63,59 metri.

Pēc diska mešanas sacensībām atsauksmēs par Haradīna izvēlēto formu visbiežāk tika dzirdēts vārds "šaušalīgs".

Formas tērpu revolūcija NBA?


Foto: AP/Scanpix

 Tādai Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandai kā Goldensteitas "Warriors", kas 19 gadu laikā tikai divas reizes iekļuvusi izslēgšanas spēlēs, ir jādomā par jauniem veidiem, kā uzlabot savu tēlu.

"Warriors" pagājušajā sezonā paziņoja, ka gatavojas NBA formas tērpu revolūcijai, izveidojot pieguļošu formu ar pusgarajām piedurknēm. Lai arī paši basketbolisti izteicās, ka šajā formā jūtas ērti, tomēr daudzi līdzjutēji un NBA veterāni atzina, ka laukumā basketbolisti izskatās pēc skolēniem sporta stundā. Tomēr arī Losandželosas "Lakers" paziņojusi, ka gatavojas spēlēt šādos kreklos.

Akcents uz intīmo zonu


Foto: AFP/Scanpix

2012.gada Londonas olimpiskajās spēlēs ASV sieviešu treka riteņbraukšanas komandai formas tērpa akcents tika likts uz intīmo zonu. Kamēr viņas sēdēja uz saviem velosipēdiem, tikmēr viss vēl bija kārtībā, taču, kad viņas saņēma izcīnītās sudraba medaļas, smaidīja ne viens vien sacensību vērotājs.

Pārlieku liels uzsvars uz burtu "V"


Nacionālās hokeja līgas (NHL) komanda Vankūveras "Canucks" no 1978. līdz 1985.gadam savas komandas kreklos īpaši uzsvēra burtu "V", izceļot to ar sarkanu, dzeltenu un melnu krāsu. Tas tika darīts, lai komanda netiktu sajaukta ar citu pilsētu komandām, kuras sevi dēvēja par "Canucks".

Šajā formas tērpā īpaši izcēlās vārtsargs Džons Garets, kurš vēl iepriekšējā modeļa aizsargmaskā izskatījās pēc resliga cīkstoņa.

Asimetriskās bikses

Amerikāņu sprintere Florensa Grifita Džoinere 1988.gada Seulas olimpisko spēļu kvalifikācijā piedalījās visai interesantā formā. Viņa bija izvēlējusies kājās vilkt bikses ar vienu garu un otru īsu staru. Tas viņai palīdzēja sasniegt pasaules rekordu, kas līdz šim brīdim nav labots.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!