Foto: DELFI
Nākamnedēļ Slovēnijā sāksies 2013.gada Eiropas vīriešu basketbola čempionāta finālturnīrs, kurā daudzas spēles būs aizraujošas un katrā no tām būs savs sižets.

Visticamāk, "Eurobasket 2013" laikā būs arī vairāki centieni, grūtās situācijās izdarīt metienus. Varbūt pat daži būs veiksmīgi.

Portāls "Delfi", apkopojot ārzemju ziņu materiālus, piedāvā ieskatam vairākus neticamus metienus, kuri bijuši veiksmīgi.

Pusāķis no laukuma centra


Foto: Kadrs no video

2012.gada oktobrī Spānijas augstākās jeb ACB līgas spēlē neticamu pēdējo sekunžu metienu veica "Canarias" vienības argentīnietis Nikolass Ričoti.

Spēlē pret "Blusens Monbus" pirmās ceturtdaļas izskaņā "Canarias" pazaudēja bumbu uzbrukumā, taču savā zonā pie tās tika Ričoti un, izvairoties no pretiniekiem, izdarīja precīzu metienu.

Studenti jokojas

Foto: Kadrs no video

Pirms vairākiem gadiem neticams metiens padevās kādam ASV studentam.

0,6 sekundes pirms spēles beigām rezultāts bija neizšķirts 88:88. Pretinieku komandas spēlētājs iemeta pirmo soda metienu, tad nerealizēja otro, un viens no basketbolistiem, izcīnot atlēkušo bumbu, uzreiz pāri visam laukuma raidīja bumbu pretējā grozā.

'Kareivju' parasts treniņš


Foto: AFP/Scanpix

2010.gada sākumā kādā no treniņiem meistarību nodemonstrēja toreizējais Goldensteitas "
Warriors
" spēlētājs
Monta Eliss
.

Ejot jau prom no laukuma uz ģērbtuvēm, Eliss metienu izdarīja kādā no ejām. Izdarot metienu atmuguriski, basketbolists pamanījās trāpīt grozā, izpelnoties klātesošo atzinību.

Kāpēc jāmet lēcienā?


Foto: DELFI

Jaunu veidu groza gūšanā basketbolā savulaik nodemonstrēja Kanādas studentu komandas "Concordia Stingers" spēlētājs Damjēns Baklijs.

Basketbolists pazaudēja bumbu driblā, taču pie laukuma centra to notvēra un, sēžot uz parketa, izdarīja metienu, kas bija precīzs.

Karalis Džeimss trenējas


Foto: AFP/Scanpix

Viena no lielākajām NBA zvaigznēm Lebrons Džeimss savulaik vēl Klīvlendas "Cavaliers" kādā no treniņiem parādīja meistarklasi.

Džeimss izdarīja vairākus, dažādus metienus no savas laukuma puses pāri visam laukumam. Un metieni bija precīzi!

Vai Šķēle tā metīs arī Slovēnijā?


Foto: F64

Pagājušajā gadā pasaules popularitāti ieguva Latvijas izlases un "Kalev/Cramo" basketbolista Armanda Šķēles metiens Igaunijas čempionāta spēle.

Aprīļa nogalē Igaunijas čempionāta pusfināla sērijas spēlē Šķēles pārstāvētā Tallinas "Kalev/Cramo" ar rezultātu 92:84 pārspēja Rakveres "Tarvas", bet Šķēle vienā no epizodēm pēc neprecīzas komandas biedra piespēles pie laukuma centra līnijas glāba bumbu no laukuma atstāšanas, no ļoti sarežģītas epizodes raidot to grozā.

Vēlāk šis metiens ieguva arī "FIBA Europe" atzinību kā viena no gada spilgtākajiem epizodēm Eiropas basketbolā.

Misters 720

Foto: LETA

Kādā no spēlēm viņš bumbu trieca grozā, gaisā veicot divus pilnus apgriezienus. Tādējādi viņu sāka saukt par "The Air Up There" un "Mr. 720".

Hovarda un Kārtera duelis


Foto: AFP/Scanpix

Kādā no NBA kluba Orlando "
Magic
" treniņiem
Dvaits Hovards
, sēžot otrā laukuma pusē, izdarīja metienus.

Toreizējam komandas biedram uz grīdas pievienojās Vinss Kārters, kura metiens bija precīzs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!