Foto: Reuters/Scanpix

Slavenais Jamaikas sprinteris un seškārtējais olimpiskais čempions Useins Bolts 2008.gada Pekinas olimpisko spēļu laikā apēdis vismaz 1000 "Chicken McNuggets" ātrās ēdināšanas porciju, vēsta amerikāņu laikraksts "The New York Post".

Šajā nedēļā klajā nāks Bolta memuāri "Faster Than Lightning" ("Ātrāks par zibeni"). Pie pirmajiem grāmatas fragmentiem tikuši arī atsevišķi amerikāņu mediji, kuri atzinuši, ka izdevumā ir vairākas skandalozas un šokējošas sportista publikācijas.

Vienā no nodaļām sportists atzīst, ka lielā cieņā tur ātrās ēdināšanas restorānu "McDonalds".

Visvairāk pirmos izdevuma lasītājus pārsteidzis fakts, ka sportists 2008.gada Olimpiādes laikā regulāri ēdis neveselīgi, turklāt atteicies ēst vietējo ķīniešu ēdienu.

''Sākumā ēdu apmēram kasti ar 20 "McNuggets" vistiņām pusdienās, vēlāk pa dienu apēdu vēl vienu. Nākamajā dienā brokastīs apēdu divas tādas kases, pusdienās vēl vienu, kā arī vakariņās vienu,'' atzinis Bolts.

Sprinteris arī izteicies, ka šis ēdiens nebija vienīgais, no kā viņš olimpisko spēļu laikā pārticis. "Ēdu arī frī kartupeļus un ābolu pīrāgu."

Bolts šajā Olimpiādē izcīnīja trīs zelta medaļas, bet uzskata, ka viņam pienāktos vēl viena par visu, ko sportists bija apēdis. ''Man vajadzēja iegūt zelta medaļu par visu, ko nostūmu tur lejā."

Viens "Chicken McNuggets" gabaliņš vidēji satur 47,5 kalorijas, 4,5 gramus proteīnu un trīs gramus tauku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!