Foto: AFP/Scanpix

Pēc svētdien notikušā Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) klubu Pasaules kausa fināla kāds Argentīnas komandas Buenosairesas "River Plate" fans uzspļāvis Spānijas granda "Barcelona" argentīniešu zvaigznei Lionelam Mesi.

au vēstīts, ka "Barcelona" turnīra finālā bez lielām problēmām ar 3:0 pieveica "River Plate", kļūstot par pirmo klubu vēsturē, kas šo kausu izcīnījis trīs reizes.

Turnīrs notika Japānā, bet pēc fināla norises "Barcelona" komanda devusies uz Tokijas lidostu, lai mērotu ceļu mājup. Taču pirms pasu kontroles un drošības pārbaudes fināla pirmo vārtu autors Mesi saņēma aizskarošas piezīmes no "River Plate" faniem, turklāt viens no viņiem esot uzbrucējam uzspļāvis. Tas argentīnieti manāmi saniknojis, un viņš meties pārmācīt līdzjutēju, bet pēc mirkļa iesaistījies "Barcelona" galvenais treneris Luiss Enrike un citi komandas biedri, lai strīdu atrisinātu.

Spānijas mediji arī vēsta, ka vairāki "River Plate" fani "medījuši" viņu atbalstītās komandas bijušo futbolistu Havjeru Maskerano, kurš tagad pārstāv "Barcelona", kritizējot spēlētāju par to, ka viņš aizmirsis, no kurienes ir cēlies.

Pērn par FIFA klubu Pasaules kausa izcīņas uzvarētāju kļuva Spānijas karaliskais klubs Madrides "Real", finālā ar 2:0 pieveicot pāvesta Franciska iemīļoto klubu Buenosairesas "San Lorenzo de Almagro" no Argentīnas.

FIFA klubu Pasaules kausa izcīņa šogad notika 12.reizi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!