Foto: AFP/Scanpix

Zviedru futbola superzvaigzne Zlatans Ibrahimovičs saņēmis netipisku piedāvājumu no Vācijas ceturtās līgas Oberhauzenes pilsētas kluba – parakstot divu gadu līgumu, pilsētā tiks iedibināta monarhija un Zlatans tiks kronēts par karali, ceturtdien vēsta britu raidsabiedrība BBC.

34 gadus vecais Ibrahimovičs ir pametis savu līdzšinējo klubu Parīzes "Saint–Germain" un šobrīd meklē jaunu mājvietu. Lai gan futbola aprindās mēļo, ka Mančestras "United" ir visreālākais pretendents futbolista piesaistē, ar oriģinalitāti izcēlies Oberhauzenas "Rot–Weiss" klubs Vācijā.

Lai gan Oberhauzenas klubs, visticamāk, nevarēs konkurēt ar pasaules lielajiem grandiem atalgojuma ziņā, tas piedāvājis interesantas alternatīvas. Proti, ja Zlatans pievienosies "Rot–Weiss" klubam, Oberhauzenas pilsētā tiks iedibināta monarhija un zviedru futbolists kļūs par tās vadoni. Viņa vārdā tiks pārsaukta vietējā alus šķirne, kā arī pēc 20 gadu dīkstāves no jauna tiks atklāts baseins, kuru bijušais Barselonas kluba uzbrucējs varēs izmantot, kad vien viņam tīk.

"Rot–Weiss" piedāvājis arī uzbūvēt jaunu tribīni stadionā, izmantojot tikai Zviedrijas izplatītāju būvmateriālus.

Mikroblogošanas vietnē Twitter klubs jau publicējis Zlatana Ibrahimoviča spēlētāja kreklu:

Klubs paziņojumā uz Zlatanu Ibrahimoviču atsaucas, lietojot vārdu "Dievs" un apstiprināja, ka futbolistam piedāvāts "saistošs darījums".

Oberhauzenes "Rot–Weiss" šo sezonu ceturtajā spēcīgākajā Vācijas līgā noslēdza piektajā vietā un šobrīd meklē "spēcīgu uzbrucēju, kurš lieliski prot darboties otrajā stāvā". Ibrahimovičs kluba vajadzībām atbilst perfekti – 180 aizvadītajās spēlēs Parīzes kluba sastāvā, Zlatans guva 156 vārtus.

Kluba prezidents Haijo Sommers pastāstīja, ka Oberhauzenes futbola province spēj piedāvāt vairākas lietas, kas citās vietās nav pieejamas. "Ja viņš vēlas paplašināt savu redzesloku, lai nāk," teica Sommers.

Sommers solījis Ibrahimovičam aizbraukt pretī uz lidostu gadījumā, ja viņš izlemj pievienoties Oberhauzenes klubam. BBC raksta, ka šāda "šofera taktika" reiz palīdzēja Mančestras "United" pārvilināt pie sevis bulgāru uzbrucēju Dimitaru Berbatovu. Iespējams, ka "United" atkal būs jāizmanto visi savi ieroči, lai pārvilinātu pie sevis Zlatanu.

Viena no Mančestras kluba priekšrocībām ir lielāka stadiona ietilpība. "Old Trafford" spēj pulcēt 75 tūkstošus futbola fanu, kamēr Oberhauzenes kluba arēnā ietilpst vien 2100 cilvēki. Visticamāk, "Sarkanajos velnos" Zlatanam būtu arī lielāka alga. Taču "United" diezin vai kādreiz piedāvās Ibrahimovičam kļūt par Mančestras karali.

"Tuvākajās dienās viņš izlems. Mēs esam piesardzīgi optimistiski, ka viņa lēmums būs pozitīvs," norādīja Oberhauzenes klubs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!