Foto: AFP/Scanpix
Lai gan Kristaps Porziņģis Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) aizvada tikai otro sezonu un ASV mitinās tikai pusotru gadu, Ziemeļamerikas mediji latviešu basketbola talantu iztaujā par dažnedažādām tēmām.

21 gadu vecais Ņujorkas "Knicks" komandā spēlējošais latvietis ir stāstījis ne tikai par sporta lietām, bet arī atklājis savus hobijus, iejušanos Ziemeļamerikas ikdienā, utt. Tagad Porziņģim nācies arī atbildēt uz politiskiem jautājumiem, vēsta izdevums "Complex Magazine".

Novembra sākumā notikušajās vēlēšanās par ASV jauno prezidentu tika ievēlēts Donalds Tramps, kurš apsteidza daudzās aptaujās par galveno kandidāti uzskatīto Hilariju Klintoni. Tāpēc "Complex Magazine" saistībā ar vēlēšanām vaicājis Porziņģim, kāds ir viņa viedoklis par notikušajām vēlēšanām un pēdējā mēneša notikumiem ASV.

"Atklāti runājot, es daudz tam līdzi nesekoju. Visā notiekošajā pat neinteresējos par pozitīvajām vai negatīvajām lietām, bet katrā gadījumā, jums ir jādod viņam [Donaldam Trampam] iespēja. Cilvēki arī par mani sākumā labi nerunāja – ja atcerieties, mani sākumā pat izsvilpa. Tāpēc nekad nevar neko zināt. Viņam vajag dot iespēju," teicis Porziņģis. "Bet es necenšos iejaukties politikā tik daudz, tas var tikai radīt nepatikšanas."

Atgādinām, ka 2015. gada NBA draftā "Knicks" izvēlējās talantīgo latvieti ar augsto ceturto numuru. Drafta ceremonijas laikā Ņujorkas līdzjutēji pēc Porziņģa vārda paziņošanas skaļi pauda neapmierinātību ar "Knicks" izvēli, bet uzmanības centrā nokļuva kāds puika, kurš bija ļoti sarūgtināts par mīļotās komandas veikto izvēli. Vēl pirms NBA debijas "Knicks" par Porziņģa izvēlēšanos saņēma skarbu kritiku no ilggadējiem un autoritatīviem Ņujorkas basketbola apskatniekiem, bet pats basketbolists pēc NBA drafta pauda apņēmību ūjināšanu pārvērst aplausos.

Jau ar pirmajām spēlēm Porziņģis apklusināja lielākos skeptiķus, skaļi ienākot NBA. Tagad, aizvadot tikai savu otro sezonu pasaules basketbola spēcīgākajā līgā, Porziņģis ir kļuvis par vienu no "Knicks" līderiem un populārākajiem cilvēkiem Ņujorkā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!