Foto: DELFI
Lieldienās Dānijas galvaspilsētā Kopenhāgenā risinās 2024. gadā pasaules čempionāts e-sportā "Counter Strike 2" disciplīnā. Ceturtdaļfinālu pārvarēja un cīņu par titulu turpina latvieša Helvija "broky" Saukanta pārstāvētā "FaZe" komanda.

Pirmās izslēgšanas kārtas sākās jau 21. martā, bet šajās brīvdienās risinās izšķirošās cīņas, kuras klātienē Kopenhāgenas "Royal Arena" vēro vairāk nekā 10 000 e-sporta fanu. Uz izšķirošajām spēlēm visas biļetes ir izpārdotas un "Royal Arena" ir paŗpildīta ar e-sporta faniem, kuri vēro kā komandas cīnās par 1,25 miljonu eiro balvu fondu.

Helvija "broky" Saukanta pārstāvētā "FaZe" komandai ceturtdaļfinālā bija jātiekas ar vienu no turnīra galvenajām favorītēm – komandu "Spirit". Pirmā karte bija "de_Mirage", kur komandas "FaZe" līderis Fins "karrigan" Andersens aizveda komandu pēc pirmā punkta. Otrajā kartē "de_Nuke" komandas "Spirit" jaunie, talantīgie spēlētāji apturēja "FaZe" iespēju palielināt pārsvaru, izlīdzinot dueļa rezultātu – šī karte noslēdzās pēc diviem papildlaikiem un "Spirit" uzvaru ar 19:16.

Trešā un noslēdzošā karte šajā duelī bija "de Vertigo". "FaZe" sākumā uzvarēja septiņus raundus un tikai pēc tam "Spirit" tika pie punkta. Lai gan "FaZe" bija vadībā ar 12:5, "Spirit" neticami atguvās un panāca 12:12, dueļa liktenim izšķiroties izšķirošās kartes papildlaikā. Tur jau neticami nospēlēja "FaZe" spēlētājs Heivards "rain" Nugārds, kurš uzvarēja situācijā viens pret diviem un aizveda savu komandu uz pusfinālu.

Tagad pusfinālā "broky" kopā ar "FaZe" cīnīsies pret cita ceturtdaļfināla uzvarētājiem "Vitality". Pašreizējie pasaules spēcīgākās komandas titula īpašnieki "Vitality" savā ceturtdaļfināla duelī tikās ar "Cloud9" vienību. "Vitality" apliecināja savu statusu, pirmajā kartē "de_Inferno" uzvarot ar 13:8, bet otrajā kartē "de_Anubis" ar 13:2.

Otrā pusfinālā tiksies "NAVI" un G2.

"NAVI" savā ceturtdaļfināla cīņā ar 2-0 (16:13, 13:9) pieveica "Eternal Fire". Pirmajā kartē "de_Mirage" labi nospēlēja Igors "w0nderful" Ždanovs, kurš palīdzēja "NAVI" papildlaikā gūt uzvaru. Savukārt otrajā kartē "de_Inferno" "Eternal Fire" atspēlējās pēc neveiksmīga sākuma un panāca 6:6, bet dueļa izskaņā "NAVI" bija pārāki un iesoļoja pusfinālā.

Savukārt G2 aŗi ar 2-0 pieveica "MOUZ" komandu. Pirmajā kartē "de_Inferno" G2 bija pārāki ar 13-9. Otrajā kartē "de_Vertigo" sākumā G2 uzvarēja pirmos sešus raundus, bet tad "MOUZ" pietuvojās līdz 5-7. Tad gan spēle tika pārtraukta uz vairāk nekā pusstundu, jo spēļu arēnā ielauzās vandaļi, kuri, iespējams, bojāja arī turnīra galveno trofeju. Spēlei atsākoties, G2 nosargāja pārsvaru un iekļuva pusfinālā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!