Foto: LETA
Debitējot Latvijas pieaugušo basketbola valstsvienībā, kājas jaunajam Jānim Bērziņam nav drebējušas, taču īpašu pārliecību par saviem spēkiem devis skatītāju atbalsts.

Kā ziņots, Latvijas izlase savā ceturtajā pārbaudes spēlē, gatavojoties septembrī gaidāmajam Eiropas čempionātam, ceturtdien "Arēnā Rīga" ar rezultātu 72:52 uzvarēja Krievijas valstsvienību.

"Kājas netrīcēja. Gaidīju to mirkli, kad treneris uzlaidīs laukumā un būs mana debija. Sanāca nedaudz vēlāk. Pirmajās minūtēs biju nedaudz uztraucies, bet pēc tam pārliecība parādījās. Kopumā viss sanāca diezgan normāli. Skatītāju atbalsts palīdzēja. Kad devos laukumā, skatītāji man deva pārliecību - gavilēja. Skatītāji palīdzēja ne tikai man, bet arī visai komandai," pēc cīņas izteicās J.Bērziņš. "Treneris pirms mača lika noprast, ka būs iespēja doties laukumā. Kaut mazliet, bet būs. Tāpēc gaidīju to mirkli. Domāju, priekš pirmās spēles bija tīri pieņemami."

"Šajā spēlē liels faktors bija daudzās kļūdas, kas tika pieļautas. Nebūtu tās, iespējams, rezultāts būtu vēl lielāks. Otrajā mačā jāmēģina tās samazināt uz pusi, un tad spēle būs tikpat laba. Krievijai šī bija pirmā spēle, un uz soliņa tai bija trīs nosacītie līderi. Ja viņi otrajā mačā spēlēs, cīņa būs pavisam citādāka," uzskata latvietis.

Jau vēstīts, ka pēc treniņnometnes Slovēnijā no izlases kandidātu loka tika atskaitīti Mārtiņš Laksa un Žanis Peiners, savukārt valstsvienībai pievienojās viens no U-20 izlases līderiem J.Bērziņš. Šobrīd izlases kandidātu lokā ir 15 basketbolisti.

"Lielākā daļa pretinieku ir fiziski spēcīgāki nekā U-20 līmenī. Arī garie spēlētāji ir meistarīgāki, un tik viegli līdz groza apakšai aiziet nevar. Par katrām kļūdām pretinieks tevi soda. Vislielākā atšķirība ir meistarībā," uzskata J.Bērziņš, kurš pie spēles laika tiks arī abu komandu otrajā tikšanās reizē piektdien.

"Pats ar izlasi esmu aizvadījis tikai divus treniņus. Ir jāpatrenējas vēl dažas dienas, lai saprastu, vai es un treneris redz manu vietu komandā. Ja nē, būs jāgatavojas nākamajai sezonai un jāmēģina sevi pierādīt nākamgad. Vasara bijusi gara, spēku tagad arī ir tik, cik ir, bet tagad jūtos labi un darīšu visu, lai izlasē paliktu," pauda basketbolists.

Pēc spēlēm ar Krieviju latvieši 18. un 19.augustā izbraukumā cīnīsies ar Horvātiju, bet pārbaudes spēļu ciklu noslēgs Somijā, kur 28. un 29.augustā cīnīsies ar vietējo izlasi.

Eiropas čempionāta grupas turnīrā Slovēnijas pilsētā Jeseņicē Latvijas pretinieki būs Bosnijas un Hercegovinas, Serbijas, Melnkalnes, Lietuvas un Maķedonijas basketbolisti. Trīs komandas kvalificēsies nākamajam posmam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!