Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Sestdien kļuva zināms galīgais Latvijas izlases sastāvs Eiropas čempionātam, un valstsvienības galvenais treneris Ainars Bagatskis izteicās, ka "Eurobasket 2013" jānospēlē tā, lai nebūtu žēl ieguldītā darba.

Uzbrucēja Jāņa Timmas slimība par vienu dienu pasteidzināja Latvijas vīriešu valstsvienības galīgā sastāva nosaukšanu startam Eiropas čempionāta finālturnīrā. Svētdien pēdējā treniņā piedalīsies tikai 12 spēlētāji. Valstsvienība uz Slovēniju dosies pirmdien agri no rīta.

Pēc sešām treniņu nedēļām un deviņām pārbaudes spēlēm kopā ar maniem kolēģiem esam izraudzījušies, mūsuprāt, labākos spēlētājus. Jānim Timmam ir ļoti liels potenciāls kļūt par augstas klases spēlētāju un nešaubos, ka valstsvienībā viņš spēlēs ilgus gadus. Tikai jāiemācas pilnībā izmantot savus unikālos fiziskos dotumus, jāiegūst pieredze, jāslīpē meistarība un, protams, jāatgūst veselība. Paldies par līdzdalību treniņprocesā," Latvijas Basketbola savienībai (LBS) sacīja Bagatskis. "Gatavošanās posmā izdarīts viss plānotais un visās pārbaudes spēlēs bijuši iepriecinoši fragmenti – gan īsāki, gan garāki. Tiesa, ne reizi nav izdevies vienlīdz labi nospēlēt visas 40 minūtes. Tā ir mūsu komandas galvenā problēma, ko turpināsim risināt – spēles disciplīnas saglabāšana, prasme nepazaudēt spēles ritmu.

"Salīdzinot ar iepriekšējo čempionātu, šai komandai ir daudz vairāk pieredzes. Gan tāpēc, ka pievienojušies trīs rūdīti spēlētāji – Kristaps Janičenoks, Kaspars Bērziņš un Armands Šķēle. Gan tāpēc, ka toreizējie debitanti ir kļuvuši par diviem gadiem vecāki un šajā laikā visi pamatīgi rūdījušies pietiekami augsta līmeņa turnīros. Nedomāju, ka šobrīd būtu vērts ieslīgt pārdomās par komandas iespējām vai pretinieku stiprumu. Mēs braucam uz EIROPAS ČEMPIONĀTU, un jācenšas šo lielo notikumu izbaudīt. Jāspēlē tā, lai nebūtu žēl ilgajās treniņu stundās ieguldītā darba un nebūtu neērti pašiem no sevis," turpināja treneris.

"Šķiet, nevienās prognozēs neesam nosaukti par favorītiem un tas ir labi. Pašiem vēl viens stimuls pacensties, turklāt, ja kāds pretinieks būs noticējis šādam vērtējumam, viņam var iznākt nepatīkams pārsteigums," uzskata Bagatskis. "Pārbaudes spēles jau parādīja, ka varam kā līdzīgi spēlēt ar ikvienu pretinieku – ja vien visi esam noskaņojušies uz vajadzīgā viļņa. Mūsu pirmie pretinieki bosnieši aktīvi runā par mača lielo nozīmi, taču viņi šai ziņā nav oriģināli. Jebkurā turnīrā pirmā spēle ir īpaša visām komandām, jo uzvara dod ne tikai punktus, bet arī pārliecību, kas ietekmē komandas turpmāko likteni. Taču Eiropas čempionāta grupā mums būs piecas spēles, un katrai būs izšķiroša nozīme."

"Pērn jau parādījām, ka varam uzvarēt Bosnijas izlasi un neredzu nepārvaramus šķēršļus, kāpēc to nevarētu izdarīt vēlreiz. Jā, pretiniekiem ir trīs individuāli ļoti meistarīgi līderi – Mirza Teletovičs, Nihads Dedovičs un naturalizētais Zaks Raits – taču ir arī vājās vietas, kuras jāprot izmantot. Spēles plāns ir skaidrs, taču to vajadzēs realizēt praksē. Jākoncentrējas uz savu sniegumu, jācenšas izvairīties no kļūdām. Ja izdosies nospēlēt tā, kā gribam un protam – lai tad pretinieki pierāda, ka var mūs uzvarēt," uzsvēra Latvijas izlases galvenais treneris.

Latvijas izlases sastāvs Eiropas čempionātam:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!