Foto: DELFI
Igaunijas vīriešu basketbola izlase svētdien triumfēja 2015.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra pirmajā kārtā, kļūstot vien par otro komandu, kas iekļuvusi finālturnīrā.

Kvalifikācijas pirmās kārtas finālā Igaunija divas reizes tikās ar Bulgāriju. Pēc izbraukumā piedzīvotā zaudējuma ar 55:58, atbildes mačā savā laukumā igauņi izcīnīja panākumu ar 61:49, kas divu spēļu summā ļāva triumfēt ar 116:107.

Atbildes mačā jau pēc pirmās ceturtdaļas mājiniekiem bija 15 punktu pārsvars (25:10), kas pārliecinoši tika noturēts līdz pat cīņas beigām.

Rezultatīvākie uzvarētājiem bija Rains Veidermans un Gerts Dorbeks, kuri guva pa desmit punktiem. Savukārt Bulgārijai ar 13 punktiem un septiņām bumbām zem groziem palīdzēja Kalojans Ivanovs.

Kvalifikācijas turnīrā Igaunija apakšgrupu turnīru pārvarēja vien tad, kad par divu naturalizēto spēlētāju sūtīšanu laukumā divi tehniskie zaudējumi tika piešķirti Nīderlandei. Turpinājumā Igaunija pusfinālā divu spēļu summā uzveica Baltkrieviju, bet finālā pārspēja arī Bulgāriju un Eiropas čempionāta finālturnīram kvalificējusies pirmoreiz kopš 2001.gada.

Līdz šim 2015.gada Eiropas čempionāta finālturnīram bija kvalificējusies vien mājiniece Ukraina.

Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra pirmajā kārtā piedalījās komandas, kas nebija iekļuvušas 2013.gada finālturnīrā. Komandām, kas nepārvarēja pirmo kārtu, nākamā gada rudenī būs iespēja piedalīties arī kvalifikācijas otrajā posmā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!