Foto: F64
Latvijas vīriešu basketbola izlases spēlētājs Kaspars Bērziņš gaidāmajā Eiropas čempionātā Slovēnijā, kas sāksies jau trešdien, ir gatavs uzņemties līdera lomu, izteicies pats basketbolists.

Latvijas izlases pirmie pretinieki trešdienas pēcpusdienā būs Bosnijas un Hercegovinas spēlētāji. Zīmīgi, ka 28 gadus vecajam Bērziņam šis būs debijas mačs Eiropas čempionātā, lai gan valstsvienības sastāvā sportists spēlē jau ilgus gadus.

"Ja godīgi, pirms debijas nav nekāda satraukuma," sacīja K.Bērziņš. "Jā, šis ir pirmais čempionāts, bet pirms tam esmu piedalījies kvalifikācijas turnīros, tāpēc man tas nebūs nekas jauns un nebūs liela uztraukuma - kā jau jebkura spēle izlasē."

Basketbolists uzskata, ka izlase ir gatava Eiropas čempionātam. "Esam gatavi. Pa šo laiku ir izdarīts ļoti daudz laba darba, paldies treneriem. Viss bija ļoti saplānoti, turklāt treniņi bija daudzpusīgi. Taču neapšaubāmi komandas "ķīmiju" - basketbolistu savstarpējo sapratni laukumā - vienmēr var uzlabot."

"Neapšaubāmi, esmu gatavs uzņemties līdera lomu. Ir sadarbības, kas tiks spēlētas uz mani. Spēlēt sāksim jau ar aizsardzību. Esmu gatavs segt pretinieku līderus un būt viens no līderiem arī uzbrukumā," apņēmīgi izteicās spēka uzbrucējs.

Lai gan Latvijas Basketbola savienība (LBS) valstsvienībai nav izvirzījusi konkrētu mērķi, kas būtu Eiropas čempionātā jāsasniedz, izlases spēlētāji katrā mačā iecerējuši cīnīties par uzvaru.

Basketbolisti apakšgrupā bez Bosnijas un Hercegovinas komandas cīnīsies arī ar Serbijas, Melnkalnes, Maķedonijas un Lietuvas basketbolistiem.

"Protams, cīņa ar Lietuvu būs principiāla, bet par to maču vēl neesmu aizdomājies. Prātā ir tikai pirmā spēle pret Bosniju - ar to sāksies čempionāts. Uzvarot to, čempionāts būs sācies uz labas nots. Es neko nevērtēju, kas nāks pretī, ar to spēlēšu. Tāpat mani neuztrauc, kuri spēlētāji pretiniekiem nespēlēs," uzsvēra Bērziņš.

Latvijas izlases basketbolists prata teikt, ka mikroklimats komandā esot ļoti labs, un katrs spēlētājs kaut ko iegulda, lai tas būtu vēl labāks.

Latvijas izlase finālturnīrā spēlējusi katru reizi kopš 2001.gada un piedalīsies septītajā finālturnīrā pēc kārtas. Tomēr pēdējās piecās sacensībās tā nav spējusi izkļūt no apakšgrupas, turklāt 2011.gadā zaudēja visās piecās aizvadītajās spēlēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!