Foto: DELFI
2013.gada Eiropas čempionāta B grupā, kurā ir arī Latvija, trešdien smagu uzvaru izcīnīja Melnkalne, kas ar 81:80 pieveica 2011.gada turnīra ceturtās vietas ieguvēju Maķedoniju.

Melnkalne ir Latvijas nākamā pretiniece "Eurobasket 2013". Šis mačs risināsies ceturtdien un sāksies pulksten 15:30.

Cīņa šajā spēlē ritēja "kā pa viļņiem". Pēc vienlīdzīgā cīņā aizvadītas pirmās ceturtdaļas otrajā ceturtdaļā Melnkalnes basketbolisti ieguva pat 11 punktu pārsvaru (43:32), taču to nespēja nosargāt – pirmā puslaika pēdējā sekundē Pero Antičs ar tālmetienu vadībā izvirzīja Maķedoniju 46:45.

Trešās ceturtdaļas izskaņā un ceturtās ceturtdaļas sākumā Maķedonija jau kontrolēja spēles gaitu, iegūstot astoņu punktu pārsvaru (76:68). Četrarpusi minūtes pirms pamatlaika beigām Maķedonija bija vadībā ar 78:71, taču atlikušajā laikā spēja gūt vien divus punktus. 50 sekundes pirms beigām Melnkalnes naturalizētais amerikānis Tairīzs Raiss ar diviem soda metieniem samazināja starpību līdz 79:80, bet 10 sekundes pirms mača beigām ar diviem precīziem sodiņiem Raiss nodrošināja arī uzvaru. Pēdējās sekundēs Bo Makalebs vēl varēja izraut uzvaru Maķedonijai, taču viņa metiens bija neprecīzs, kā arī Džordži Čekovskim neizdevās "iebakstīt" bumbu grozā.

Melnkalnes labā pa 16 punktiem guva Suads Sehovičs un Raiss, 12 punktus – Milko Bjelica, bet 11 punktus – Seads Sehovičs. Maķedonijai rezultatīvākais ar 23 punktiem bija Makalebs, 19 punktus guva Damjans Stojanovskis, 10 punktus – Vlado Ilievskis.

$d_id=13; include '/www/htdocs/sport/includes/projects/eurobasket2013/eb2013star.inc' ?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!