Foto: F64

Talantīgais Latvijas basketbolists Kaspars Vecvagars, kuram smagas traumas dēļ nācās izlaist pusotru gadu, pašlaik valstsvienības treniņnometnē izbauda katru dienu un nesatraucas, vai piedalīsies Eiropas čempionāta finālturnīrā.

Pirms nedēļas 22 gadu jubileju svinējušais basketbolists pērnā gada sākumā treniņā guva ceļgala traumu. Turpinājumā viņam pēc rehabilitācijas tā arī neatgriezās kājas stabilitāte, kas novembrī lika veikt atkārtotu operāciju, un pagājušajā sezonā latvietis laukumā tā arī neizgāja.

Pirmos mačus pēc traumas Vecvagars aizvadīja jūlijā, kad ar Latvijas otro izlasi piedzīvoja divus zaudējumus pret Tunisiju, bet savā trešajā mačā svētdien viņš palīdzēja Latvijas izlasei, kas gatavojas Eiropas čempionātam, ar 72:66 pārspēt Slovēniju.

"Prieks, ka beidzot varu spēlēt basketbolu, trenēties uz 100%. Biju jau pēc tā noilgojies," izteicās spēlētājs. "Pašam spēlē ar Slovēniju varēja iekrist kāds metiens vairāk, bet kopumā viss bija labi - galvenais, ka nejutu nekādas sāpes un varēju pilnvērtīgi spēlēt."

"Pirms šīs bija neliels uztraukums, jo iepriekšējie mači bija Šauļos ar tādiem kā treniņu apstākļiem. Tagad bija vairāk spēles emociju," atcerējās Vecvagars, kurš duelī ar Slovēniju 15 minūšu laikā guva piecus punktus un izcīnīja divas atlēkušās bumbas, tomēr netrāpīja nevienu no pieciem izpildītajiem divpunktu raidījumiem.

"Pēc otrās operācijas man pateica, ka pēc sešiem mēnešiem būšu gatavs spēlēt uz pilnu jaudu un uz to arī gāju. Kad saņēmu zvanu no izlases menedžera, ka viņi būtu ieinteresēti, lai vasarā patrenējos ar valstsvienību, tam arī mērķtiecīgi gatavojos. Prieks, ka viss noticis pēc plāna un varu beidzot spēlēt," prieku izteica spēlētājs. "Man ir prieks, ka varu trenēties ar Latvijas labākajiem basketbolistiem un izbaudu katru dienu laukumā. Galīgi neuztraucos, vai tikšu uz Eiropas čempionātu, jo esmu par to, lai tajā piedalās labākie 12 spēlētāji. Man ir prieks, ka varu spēlēt un varbūt pat palīdzēt izlasei."

Latvijas izlases kandidātu sarakstā pašlaik ir 17 spēlētāji, bet otrdien pēc treniņa tas tiks samazināts līdz 14 basketbolistiem.

Turpinot runāt par savu traumu, Vecvagars atzina, ka sportā bez tām nevar iztikt.

"Tāds ir sports. Daudziem sportistiem karjeras laikā bijuši traumu posmi. Cerēsim, ka man melnās dienas ir aiz muguras un turpmāk varēšu aizvadīt atlikušo karjeru bez savainojumiem," izteicās spēlētājs. "Fiziskajā ziņā jūtos labi, skrienu bez problēmām - cilvēki no malas saka, ka neizskatās, ka man kaut kas būtu bijis. Varbūt vēl nedaudz neesmu atguvis basketbola formu, bet tā nāks ar laiku - pat pieredzējušiem spēlētājiem uzreiz pēc savainojumiem ir grūti iejusties. Par to neuztraucos un zinu, ka viss būs kārtībā - jāturpina strādāt."

Kā zināms, jūlijā Vecvagars pagarināja vienošanos ar Lietuvas čempionvienību Kauņas "Žalgiris" uz 1+1 gadu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!