Foto: LETA
ASV dzimušais basketbolists Bleiks Šilbs ieguvis Čehijas pasi un spēlēs valstsvienības sastāvā Eiropas čempionāta (EČ) grupu turnīrā Rīgā, vēsta portāls "Sportando".

Šilbs profesionāļa karjeru uzsāka 2007.gadā Čehijas klubā "ČEZ Nymburk", turpinājumā spēlējis Francijā un Serbijā, bet nākamsezon spēles Turcijas komandā Stambulas "Galatasaray", ar kuru noslēgts līgums uz diviem gadiem.

2012.gadā Šilbu atzina par Francijas basketbola čempionāta vērtīgāko ārzemju spēlētāju.

Šilbs ir apprecējis sievieti no Čehijas.

EČ grupu turnīrā Latvijas valstsvienība ar Čehiju spēlēs 7.septembrī. Pirms tam Latvijas izlasei jāspēlē arī ar Beļģijas (5.septembrī) un Lietuvas (6.), bet pēc tam ar Ukrainas (9.) un Igaunijas (10.) komandām (visu spēļu sākums "Arēnā Rīga" plkst.18.30).

Grupas četras labākās komandas turpinās cīņu EČ finālturnīra otrajā posmā, kas no 11. līdz 20.septembrim notiks Lillē (Francijā). Čempioni un vicečempioni kvalificēsies Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm, bet 3.-7.vietas ieguvēji - olimpiskajam kvalifikācijas turnīram.

EČ finālturnīru iepriekš bija paredzēts rīkot Ukrainā, taču valstī nestabilās politiskās situācijas dēļ sacensību grupu turnīra organizēšanu Starptautiskās basketbola federācijas (FIBA) Eiropas nodaļa pērn jūnijā uzticēja Latvijai (Rīga), Vācijai (Berlīne), Horvātijai (Zagreba) un Francijai (Monpeljē).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!