Foto: AFP/Scanpix
2015.gada Eiropas basketbola čempionātā svētdien Čehijas izlase sagādāju pārsteigumu un ar rezultātu 80:59 (20:13, 28:18, 17:12, 15:16) sagrāva Horvātijas valstsvienību, iekļūstot ceturtdaļfinālā.

Čehijas izlasē ar 20 punktiem un 13 atlēkušajām bumbām izcēlās Jans Veselijs, 13 punkti Davida Jelineka kontā, bet Tomašs Satoranskis izcēlās ar 10 punktiem un 11 atlēkušajām bumbām. Horvātijas izlasē Bojans Bogdanovičs guva 12 punktus, bet pa 10 punktiem guva Mario Hezonja un Roko Ukičs.

Lai arī Horvātijas izlase spēles pirmajās minūtēs bija vadībā, turpinājumā lieliski sāka spēlēt Čehijas komanda, kas pirmās ceturtdaļas izskaņā bija vadībā ar septiņu punktu pārsvaru (20:13). Čehijas komanda turpināja veiksmīgo sniegumu arī otrajās desmit minūtēs, kad panāca jau 40:25 savā labā. Pirmajā puslaikā spēles gaita vairs nemainījās, un čehi pilnībā kontrolēja mača gaitu.

Otrā puslaika sākumā Čehijas izlasei izdevās panākt jau 30 punktu pārsvaru, taču ceturtdaļas izskaņā horvāti veica nelielu izrāvienu. Pēdējās ceturtdaļas laikā Horvātijas izlase pietuvojās līdz 14 punktu deficītam , taču čehi nepieļāva atspēlēšanos un nodrošināja uzvaru.

$duelID=137;$eventID=7;include '/www/htdocs/sport/includes/articleincludes/starVote/vote.inc' ?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!