Foto: DELFI

Latvijas basketbola izlase, turpinot gatavošanos Eiropas čempionāta finālturnīram, sestdien Klaipēdas turnīrā spēlē par trešo vietu saspringtā galotnē ar 76:80 (14:18, 17:22, 13:19, 32:21) zaudēja Polijai, kopvērtējumā paliekot ceturtajā vietā.

Latvijas izlase tagad aizvadīs vēl piecas pārbaudes spēles un visas savās mājās "Arēnā Rīga". Nākamā Latvijas pretiniece 11. augustā būs tieši Polija, kurai sestdien nācās piekāpties Klaipēdā.

Latvijas izlases labā 14 punktus guva Rolands Šmits, 13 - Jānis Blūms, 12 - Andrejs Gražulis, 10 - Dāvis Bertāns. Polijas sastāvā rezultatīvākais ar 14 punktiem bija Mateušs Poņitka, bet 13 punktus - Entonijs Sloters.

Latvija tikai pirmajā ceturtdaļā uz brīdi bija vadībā, bet visu pārējo laiku bija iedzinējos. Pēdējās ceturtdaļas sākumā Polija panāca lielāko pārsvaru spēlē - 62:44, bet tad Latvija uzsāka pakaļdzīšanos. Pēdējā minūtē Latvija pietuvojās līdz 75:78, bet tad Timma realizēja tikai vienu no diviem sodiem. Galotnē Latvijas kļūdas neļāva saasināt cīņu un nācās samierināties ar pēdējo vietu turnīrā.

Portāls "Delfi" piedāvāja spēles teksta tiešraidi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!