Foto: DELFI.lt

Latvijas basketbola izlasei "Eurobasket 2017" turnīrā ir visas iespējas sasniegt finālu, pēc zaudējuma astotdaļfinālā teica Melnkalnes izlases galvenais treneris Bogdans Taņevičs.

Jau vēstīts, ka Latvijas izlase svētdien izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā ar rezultātu 100:68 sagrāva Melnkalnes valstsvienību, izslēdzot viņus no turnīra.

"Mēs zaudējām komandai, kas var iekļūt turnīra finālā. Viņiem šī ir labākā basketbola paaudze. Viņi ir jaudīgi visās pozīcijās, var trāpīt metienus no distances un spēlē ļoti ātri. Astotdaļfinālā mums bija grūtākais pretinieks," pēc izstāšanas sacīja Taņevičs.

Melnkalnes valstsvienībai pirmo reizi izdevās pārvarēt Eiropas čempionāta pirmo kārtu. Lai arī zaudējums ļoti nomāca vienu no līderiem Bojanu Dubļeviču, tomēr viņš uzsvēra, ka par šo rezultātu komandai jābūt apmierinātai.

"Es lepojos ar savu komandu, jo turnīrs mums bija smags," sacīja Dubļevičs. "Galvenais mums turpināt būt pozitīviem, bet šodien mums bija slikta diena. Mēs zaudējām. Neko vairāk es nevaru pateikt. Apsveicu Latviju ar uzvaru un novēlu viņiem uzvarēt šajā turnīrā."

Latvijas izlase "Eurobasket 2017" turpinās ar ceturtdaļfināla spēli otrdien pret Slovēnijas valstsvienību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!