Foto: Publicitātes attēli
Ilgi gaidītā ziema atnākusi ne tikai Latvijā, bet arī visus lielākajos un labākajos Eiropas slēpošanas kūrortos, tāpēc arvien vairāk cilvēku plāno izbaudīt ziemas sporta priekus. Lielākajā daļa Eiropas populārākajos ziemas atpūtas kūrortos jūs krietni patukšosiet savu naudas maciņu, bet Tatru kūrortos var atpūsties ne tikai par krietni zemāku summiņu, bet arī saņemt visaugstākā līmeņa servisu. Tādēļ piedāvājam jūsu uzmanībai nelielu ceļvedi, kā atpūšoties gūt lielisku baudu slēpojot vai snovbordojot, un pie viena arī ietaupot naudu.

Slēpošana Tatros: tikpat laba kā Alpos, bet divreiz lētāka
Franču vai šveiciešu Alpi ir vieni no iekārojamākajiem slēpotāju un snovborda mīļotāju galamērķiem. Taču izvēloties mazāk zināmos Tatru kūrortus ļaus jums krietni ietaupīt eiro skaitu maciņā. Piemēram, nedēļas nogale Slovākijā izmaksās apmēram 190 eiro cilvēkam, kamēr Alpos Francijā vai Šveicē nāksies maksāt vismaz 380 eiro par cilvēku.

Ja neesat ļoti pieredzējis slēpotājs vai snovbordists, līdzi ņemt savu ekipējumu ne vienmēr ir tas labākais un lētākais variants. Ziemas prieku baudītāja ekipējumam vajadzētu būt atbilstošam prasmēm, tāpēc, ja jūs ātri gūstat panākumus un uzlabojiet savas iemaņas, tad jau nākamajā dienā, iespējams, vajadzēs "jaunas riepas". Lai nemaksātu divreiz, uzticieties Tatru kūrortu nomas punktu profesionāļiem, kas palīdzēs izvēlēties atbilstošāku ekipējumu. Turklāt, neliels padoms - neņemot līdzi savas slēpes vai snovborda dēli, mašīnā būs vairāk vietas.

Kā jau visā pasaulē līdzīgos kūrortos, ceļotājiem jāatceras "zelta likums" - jo ātrāk veic rezervāciju, jo vairāk var ietaupīt. Lielākajai viesnīcu ķēdei "Tatry Mountain Resorts" ir lielisks piedāvājums ceļotājiem, kuriem patīk laicīgi visu izplānot: veicot rezervāciju 45 vai vairāk dienas pirms ceļojuma, var saņemt 20% atlaidi no kopējās summas, bet, ja rezervēsiet 14 - 44 dienas pirms ceļojuma, ietaupīsiet 10%. Vairāk par visiem izdevīgajiem piedāvājumiem var izlasīt ŠEIT - http://goo.gl/uu5N2L

Izbaudīt ziemas priekus Tatros un ietaupīt naudu palīdzēs speciāla karte
Ja jūs esat budžeta ceļotājs, kas nolēmis apmesties Tatros, tad "GOPASS" karte ir nepieciešamība. Šī čipveida karte būs ne tikai personiska slēpošanas caurlaide, bet garantē arī zemākās cenas slēpošanas centros un dažādiem produktiem interneta veikalā "www.gopass.sk". Turklāt šī karte ir kā ieejas biļete dažādos izklaides pasākumos kūrortos, garantē atlaides slēpošanas skolās un slēpošanas inventāra nomas punktos.

Visi Tatru kūrorti piedāvā daudzus izklaides pasākumus, kas ir pa brīvu. Daudzi tuvējo valstu iedzīvotāji ierodas, lai apskatītu Tatru templi - baznīcu, kas būvēta no ledus blokiem un kas kalpo par mājvietu daudziem burvīgiem koncertiem un kultūras pasākumiem. Atpūšoties Hrebienokas kūrortā, ar darbojošos slēpošanas karti 2,5 kilometru garo trošu dzelzceļa varat izmantot pa brīvu.

Pēc kārtīgas ziemas prieku baudīšanas svarīgi ir atgūt enerģiju un piepildīt vēderu ar gardu un barojošu ēdienu. Plaši pazīstami ir augstākā līmeņa restorāni, bet Tatros apmierināti būs arī "budžeta ceļotāji": "Pizza&Pasta Štart" restorāns atrodas 1145 metru augstumā, tas piedāvā gardas picas un elpu aizraujošus dabas skatus, bet, izvēloties "Kosodrevina Restaurant", jūs izbaudīsiet ne tikai gardus ēdienus, bet varēsiet mieloties, sēžot uz lielākās terases Zemajos Tatros.

Un atceraties, ka slavenākie vārdi ne vienmēr nozīmē arī labāko kvalitāti. Dažreiz pat mazāk zināmās vietās piedāvā visaugstākā līmeņa servisu, tāpēc Tatru kūrortvietas ir labākais un ekonomiski izdevīgākais variants šajā ziemas laikā.

www.gopass.sk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!