Foto: Reuters/Scanpix

Soču olimpisko spēļu atklāšanas ceremonijas scenārija autors Konstantīns Ernsts pēc šova ir paskaidrojis, kāpēc olimpisko lāpnešu godam tika izvēlēti vasaras sporta veidu pārstāvji - tenisiste Marija Šarapova, vingrotāja Aļina Kabajeva, cīkstonis Aleksandrs Kareļins un vieglatlēte Jeļena Isinbajeva, ziņo krievu mediji.

"Mēs vispirmām kārtām izvēlējāmies izcilus sportistus, kurus pazīst visa pasaule," saka Ernsts. "Cilvēki, kas skatās TV pārraidi, grib redzēt slavenības. Tapēc izvēlējāmies tādus sportistus kā Šarapovu un Isinbajevu. Bet vasaras vai ziemas sports - tas, manuprāt, nebija tik svarīgi. Tas ir sporta triumfs, bet kurā gadalaikā sportists parāda savas izcilās spējas, nav tik būtiski."

Galvenās olimpiskās lāpas iedegšana tomēr tika uzticēta ziemas sporta veidu pārstāvjiem - leģendārajam hokeja vārtsargam Vladislavam Tretjakam un izcilajai daiļslidotājai Irinai Rodņinai.

Spēļu rīkotāji informē, ka klātienē atklāšanas ceremoniju noskatījušies 40 tūkstoši, bet TV ekrānos - trīs miljardi skatītāju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!