Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Viens no savulaik vadošajiem pasaules bobsleja pilotiem, olimpiskais čempions Jānis Ķipurs prognozē, ka bobsleja sacensībās no Latvijas sportistiem var sagaidīt pārsteigumus.

XXII Ziemas olimpiskajās spēlēs Ķipurs "pārkvalificēsies" un komentēs bobsleja sacensības "Viasat Sport Baltic" kanālā.

"Protams, vairāk mēs gaidām no lielā Oskara, no Melbārža. Bet es arī no Oskara Ķibermaņa ceru sagaidīt patīkamu pārsteigumu. Es domāju, ka abi mūsu Oskari ir starp tiem, kam ir iespējas nobraukt labi," Ķipura teikto citē "Viasat Sport Baltic". "Protams, vairāk mēs gaidām no lielā Oskara, no Melbārža. Bet es arī no Oskara Ķibermeņa ceru sagaidīt patīkamu pārsteigumu. Olimpiādēs ir savi likumi, ievērojami lielākā nozīme ir psiholoģiskajai sagatavotībai, sportista mentālajam spēkam."

"Galvenie favorīti būs amerikāņi Holkombs, Batners, mans bijušais audzēknis šveicietis Bīts Hefti, kanādieši Rašs un Springs, arī krievi Zubkovs un Kasjanovs. Un lai kā sezonas laikā neietu vāciešiem, Olimpiādēs viņi vienmēr ir sagatavojušies īpaši," piebilst Ķipurs.

Bobsleja divnieku sacensības Sočos notiks svētdien un pirmdien, bet četrinieku sacensības – nākamās nedēļas nogalē, pēdējās divās olimpisko spēļu dienās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!