Foto: Reuters/Scanpix
Latvijas bobsleja pilots Oskars Melbārdis ar stūmēju Daumantu Dreiškenu pēc diviem braucieniem Soču olimpisko spēļu sacensībās ierindojas sestajā pozīcijā.

Tikmēr otra Latvijas ekipāža Oskars Ķibermanis un Vairis Leiboms ierindojas 16.pozīcijā. Līderpozīcijā ir krievs Aleksandrs Zubkovs, kuram Melbārdis pēc diviem braucieniem zaudē 0,48 sekundes, bet Ķibermanis – 1,51 sekundi. Pirmdien norisināsies trešais un ceturtais brauciens.

Pirmajā braucienā Melbārža starts bija 4,78 sekundes, kas ir jauns trases starta rekords. Taču jau trases otrajā kontrolpunktā viņš sāka zaudēt līderpozīcijā esošajam krievam Zubkovam un finišā iebrauca astotajā vietā, zaudējot 0,37 sekundes.

Tikmēr Ķibermanim pirmajā braucienā bija trešais labākais starta laiks (4,83 sekundes), bet turpinājumā nobrauca vāji – pieļautas vairākas kļūdas un neizdodas sasniegt ātrumu, kas deva 16.vietu (+0,86).

Melbārids/Dreiškens otrajā braucienā startā uzskrēja 4,79 sekundēs, bet trases lejasdaļā strauji pazuda ātrums. Finišā rezultāts – 56,68 sekundes. Neraugoties uz to, nākamajos braucienos trīs ekipāžas bija lēnākas, un Latvijas vadošais divnieks pakāpās uz sesto vietu. No otrās vietas Melbārdis atpaliek 0,16 sekundes, bet no trešās – 0,12. Tāpat Melbārdim dalīta 3.vieta otrajā braucienā.

Ķibermaņa otrā brauciena starts atkal bija veiksmīgs (4,84 sekundes), bet tad kamanas nedaudz saslīdēja, kas maksāja daudz laika. Tad turpinājumā vēl dažas kļūdas, bet 16.vietu izdevās saglabāt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!