Foto: F64
Krievijas komanda svētdien nodrošināja sev uzvaru XXII Ziemas olimpisko spēļu neoficiālajā valstu vērtējumā, bet Latvija ierindojās 23.vietā.

Pēc Krievijas distanču slēpotāju triumfa 50 kilometru distancē mājiniekiem bija 12 zelta, 11 sudraba un deviņas bronzas medaļas. Krievija ir pirmā ne tikai zelta medaļu vērtējumā, kas ir galvenais rādītājs "valstu sacensībā", bet arī izcīnījusi Sočos visvairāk godalgas.

Krievijai medaļu klāstu vēlāk papildināja Aleksandra Zubkova bobsleja četrinieks, kas izcīnīja zeltu. Tādējādi Krievijai kopā ir 13 zelta, 11 sudraba un deviņas bronzas medaļas.

Otrajā vietā ar 11 zeltiem, pieciem sudrabiem un desmit bronzām ir norvēģi, kuri pirms Olimpiādes tika uzskatīti par galvenajiem kandidātiem neoficiālajā valstu vērtējumā. Savukārt trešajā vietā ir Kanāda – deviņas zelta, desmit sudraba un piecas bronza medaļas.

Latvija pēdējā dienā pēc Oskara Melbārža bobsleja četrinieka izcīnītā sudraba šajā vērtējumā pakāpās pa vienu pozīciju un ieņēma 23.vietu. Kā zināms, Latvijas delegācija XXII Ziemas olimpiskajās spēlēs izcīnīja divas sudraba un divas bronzas medaļas. Kopumā Sočos pie medaļām tikušas 26 valstis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!