Foto: LETA

Vienīgais Latvijas spēlētājs Nacionālajā hokeja līgā (NHL) uzbrucējs Zemgus Girgensons Latvijas izlases sastāvā gaidāmajā Soču olimpisko spēļu turnīrā gatavojas spēlēt tikpat agresīvi kā vienmēr, sarunā ar žurnālistiem izteicās pats hokejists.

Kā zināms, Girgensons Latvijas izlases sastāvu papildināja vien pirmdien, atlidojot ar NHL organizēto čārterreisu no Ziemeļamerikas.

"Atlidoju ar visām lielākajām NHL zvaigznēm - Sidniju Krosbiju un Aleksandru Ovečkinu, turklāt šoreiz lidmašīnā arī sanāca pagulēt," sacīja Girgensons "Ar valstsvienības galveno treneri Tedu Nolanu par izlasi esam runājuši pavisam nedaudz, viņš neko daudz par plāniem nestāstīja, tas parasti notiek vien spēles dienā."

Jau vēstīts, ka Nolans strādā par pagaidu galveno treneri NHL klubā Bufalo "Sabres", kur spēlē arī Girgensons.

"Kad uzzināju, ka Nolans būs galvenais "Sabres" treneris, man bija liels pārsteigums. Neviens neko nebija teicis. Man tas bija labi, jo viņam patīk tādi spēlētāji kā es. Tomēr kopumā lielas atšķirības nav, jo man izdevās tikt sastāvā un nostabilizēties arī pie iepriekšējā trenera," pauda Girgensons.

"Izlasē spēlēšu tikpat agresīvi kā vienmēr. Sākumā gan būs jāpierod pie tā, ka laukums ir lielāks, tāpēc jābūt mazliet piesardzīgākam - esmu jau aizmirsis, kā bija pagājušā gada pasaules čempionātā. Ceru, ka izdosies pacelt enerģijas līmeni izlasei," izteicās latvietis.

Pirmdien Girgensons kopā ar Latvijas izlasi aizvadīja pirmo treniņu, kas ildzis 50 minūtes. Kā zināms, viņš tika iespēlēts vienā virknējumā ar Miku Indraši un Ronaldu Ķēniņu.

"Šis treniņš bija mans smagākais pēdējā laikā, jo Ziemeļamerikā parasti uz ledus pavadām vien 25-30 minūtes. Fiziskajā ziņā pēc lidojuma esmu noguris, tomēr vēl līdz spēlei daudz laika, tāpēc neesmu satraucies," atklāja Girgensons.

Latvijas izlasei olimpiskajā turnīrā pirmā cīņa paredzēta trešdien, kad jāspēkojas ar Šveici. Pēc tam gaidāmi dueļi pret Zviedriju un Čehiju.

"Satraukuma pirms Olimpiādes nav, jo NHL pavadītajā laikā esmu izgājis daudzām lielām lietām, arī spēlējot pret visām zvaigznēm. Tas ir liels notikums dzīvē, bet kopumā nekas nemainās, jo šos visus spēlētājus redzu visu laiku," piebilda 20 gadus vecais uzbrucējs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!