Foto: F64

Latvijas hokeja izlasei arī otrajā Soču olimpisko spēļu mačā pret Čehiju jāspēlē tāpat, kā tas tika demonstrēts atklāšanas spēlē pret Šveici, uzskata vienības galvenais treneris Teds Nolans.

Kā zināms, Latvijas valstsvienība Soču olimpisko turnīru trešdien sāka ar neveiksmīgu zaudējumu pret Šveici ar 0:1, izšķirošo ripu ielaižot pamatlaika pēdējās sekundēs. Otrajā cīņā piektdien pretiniekos būs Čehijas valstsvienība.

"Mums jāturpina spēlēt tādā pašā garā. Mums jādemonstrē sava darba ētika, jo pirmajā mačā ar katru trešdaļu jutāmies labāk un bijām par sevi pārliecinātāki," Nolana teikto citē rīkotāji. "Mums ir diezgan laba komanda, kas otrajā trešdaļā sāka ticēt, ka var uzvarēt Šveici. Tas ir tas, uz kā pamata mums jāsper nākamais solis."

Komentējot ielaistos vārtus mačā pret Šveici, treneris aicināja hokejistus laukumā skaidrāk apzināties, kāda līmeņa spēlētāji stājas viņiem pretim, piebilstot, ka šādas epizodes sportā gadās bieži.

Tāpat Nolans izteicās, ka piektdienas spēlē vairākumā varētu tikt izmantots aizsargs Ralfs Freibergs, kurš cīņā pret Šveici tā arī palika uz rezervistu soliņa.

"Viņš ir ļoti meistarīgs spēlētājs - Latvijas jaunais augošais talants. Viņš piektdien būs redzams uz ledus," pauda treneris.

Pēc tam sestdien Latvijas izlasei gaidāms mačs pret Zviedriju.

Turnīrā kopumā 12 izlases sadalītas trīs grupās, pa četrām komandām katrā, kas aizvadīs viena apļa turnīru. Pēc tā rezultātiem izlases tiks sarindotas no pirmās līdz 12.labākajai, četrām labākajām vienībām nopelnot automātisku vietu ceturtdaļfinālā. Pārējās astoņas komandas tiksies četros "play-off" kārtas pāros, noskaidrojot pārējās četras ceturtdaļfināla dalībnieces.

"Play-off" kārtas mači notiks 18.februārī, dienu vēlāk paredzēti ceturtdaļfināli, pusfināli būs 21.februārī, bet cīņas par medaļām notiks 22. un 23.februārī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!