Foto: AFP/Scanpix

Latvijas hokeja izlases un Cīrihes "ZSC Lions" uzbrucējs Ronalds Ķēniņš cer mačā ar Šveici gūt vārtus, bet joko, ka viņu tādā gadījumā var neielaist atpakaļ valstī, kurā Ķēniņš šobrīd pelna maizi.

Kā zināms, Soču olimpiskajās spēlēs Latvija ar Šveici otrdien tiksies "play-off" kārtas mačā, cīnoties par iekļūšanu ceturtdaļfinālā. Cīņa sāksies plkst.19 pēc Latvijas laika.

"Mači pret Šveici man pašam ir pagrūti. Grūti spēlēt pret tik daudziem čaļiem no komandas. Ja iemetīšu pāris golus, nezinu, vai mani laidīs atpakaļ Šveicē, bet - ko darīt," smaidot izteicās uzbrucējs. "Zinu katru Šveices izlases spēlētāju, lielāko daļu no viņiem pazīstu. Pretiniekiem ir daudz tehnisku hokejistu, un pret viņiem jāspēlē ļoti cieši, "jādod iekšās", tad sāks rokas vicināt. Ja, piemēram, pret mums asi spēlē, tas neko nemaina."

"Jādara viss, ko darījām pirmajā spēlē, tikai vārti jāiemet. Jāpieļauj mazāk kļūdu, un viss būs kārtībā," uzskata Ķēniņš. "Pirms pirmā mača visi spēlētāji bija satraukušies, tomēr cīņas gaitā iespēlējāmies, sapratām, ka varam labi stāties viņiem pretī, un jau gāja līdzīgāk."

Ķēniņš jau kopš pusaudža gadiem spēlē Šveices augstākās līgas komandas Cīrihes "ZSC Lions" sistēmā un pēdējās sezonās nostiprinājies tās pamatsastāvā.

Pagājušajā vasarā Ķēniņš noslēdza līgumu ar Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandu Vankūveras "Canucks" un "ZSC Lions" komandai šosezon ir izīrēts. Uzbrucējs atzina, ka uzreiz pēc Šveices čempionāta sezonas beigām viņam var nākties doties uz Ziemeļameriku, tāpēc šī iemesla dēļ, iespējams, tiks izlaists pasaules čempionāts, tomēr pagaidām par to vēl ir pāragri runāt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!