Foto: F64

Latvijas hokeja izlases uzbrucējs Mārtiņš Karsums, kuram liela daļa Pekinas olimpisko spēļu bija jāpavada izolācijā, otrdien ar pārējiem vēl Pekinā palikušajiem Latvijas delegācijas pārstāvjiem atgriezīsies dzimtenē, informē Latvijas Olimpiskā komiteja (LOK).

Pēdējai olimpiešu grupai ierašanās lidostā "Rīga" plānota otrdien, pulksten 17.40. No Pekinas atgriezīsies ne tikai Karsums, bet arī Latvijas ātrslidošanas, distanču slēpošanas, biatlona un bobsleja pārstāvji, kuriem sacensības norisinājās aizvadītajās brīvdienās.

Vienīgais izņēmums ir distanču slēpotajā Patrīcija Eiduka, kura arī izlidos no Pekinas, bet uz Latviju nedosies. Slēpotajā ceļos uz Oslo, kur sagaidāms pasaules junioru čempionāts U-23 vecuma grupā.

Karsumam inficēšanās ar Covid-19 tika konstatēta piektdien, 11. februārī. Tas piespieda uzbrucējam ne tikai izlaist trīs no četrām atlikušajām turnīra spēlēm, bet arī nonākt izolācijā, kurā viņš turpināja uzturēties arī pēc pārējās Latvijas hokeja valstsvienības došanās mājās.

Pēc turnīra noslēgšanās hokejists atklāja, ka izlēmis noslēgt karjeru izlasē. Uzreiz pēc mača ar Dānijas izlasi par šādu soli paziņoja arī Lauris Dārziņš un Kaspars Daugaviņš.

Olimpiešu saraksts.

Hokejs:

Mārtiņš Karsums.

Ātrslidošana:

Haralds Silovs, Daniels Kristapsons.

Distanču slēpošana:

Raimo Vīgants, Roberts Slotiņš, Gunārs Ikaunieks, Jānis Puida.

Biatlons:

Baiba Bendika, Ilmārs Bricis, Reinis Korsūnovs, Andris Robalds.

Bobslejs:

Emīls Cipulis, Oskars Ķibermanis, Matīss Miknis, Edgars Nemme, Dāvis Spriņģis, Sandis Prūsis, Jānis Ozols, Daumants Dreiškens, Oskars Melbārdis, Viesturs Pērkons.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!