Foto: LETA
Latvijas junioru (U-20) regbija izlase Eiropas čempionāta ceturtdaļfināla spēlē svētdien ar rezultātu 12:32 (7:19) piekāpās Luksemburgai.

Šajā mačā Latvijai piezemējumus veica Dāvis Gauja un Kārlis Bušēvics, bet realizāciju iesita Juris Iesalnieks.

"Rezultāts līdz galam neatspoguļo spēku samērus, jo divus piezemējumus pretinieki guva ejot kā caur sviestu, jo mums malās bija nesaprašanās," pēc mača izteicās komandas galvenais treneris Kristaps Staņa. "Caurmērā spēle bija līdzīga. Ņemot vērā mūsu īso treniņprocesu, uzreiz nebijām īsti gatavi taktiskajā ziņā - kārtīgi iespēlējāmies tikai otrā puslaika vidū, kad brīžiem izdevās atgūt uzreiz 30-40 metrus laukuma. Vēl trīs mūsu piezemējumus tiesneši neieskaitīja."

Tagad Kristapa Staņas vadīto Latviju sagaidīs pusfināls par piekto vietu, kurā būs jāsacenšas ar sastādīto komandu, kas turnīrā aizstāj Kipru. Sastādītā komanda izveidota no dažādu valstu spēlētājiem, kurā tika aicināti arī latvieši, taču Latvija no šāda piedāvājuma atteikusies.

Latvijas U-20 izlasei iepriekšējos divos gados kopš turnīrs risinās pēc līdzšinējās sistēmas, Eiropas čempionāta spēlēs nav izdevies tikt pie uzvarām.

Iepriekšējo reizi Latvijas U-20 izlase uzvarēja 2011.gadā Ziemeļu grupas spēlē pār Somiju ar 46:0.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!