Foto: AFP/Scanpix
Jaunzēlandes regbija izlase ceturtdien Londonas Olimpiskajā stadionā ar 58:14 (34:6) sakāva Namībiju, gūstot deviņus piezemējumus un izvirzoties C grupas vadībā.

Bija pilnīgi skaidrs, ka šajā spēlē runa nebūs par "kurš", bet "cik". Pasaules čempione un pastāvīgā rangu tabulas līdere pret komandu, kurā regbija profesionāļi spēlē kopā ar ierēdņiem, zobārstiem, dimantu tirgoņiem, inženieriem, un kura savā vēsturē nav uzvarējusi nevienā Pasaules kausa izcīņas spēlē. Daudzi atcerējās bēdīgi slaveno 0:142 pret Austrāliju, kad mājinieki ienesa 22 piezemējumus, saasinot debates par pastarīšu lietderību šāda mēroga turnīros, savukārt Jaunzēlande ir slavena ar spēju ienest piezemējumus pēc sirds patikas un tai pieder gūto punktu rekords vienā Pasaules kausa izcīņas spēlē - 145 pret Japānu.

Par laimi, Namībija godam izturēja čempionu eksāmenu, ko lielā mērā atviegloja Jaunzēlandes trenera Stīva Hansena lēmums gandrīz pilnībā nomainīt Argentīnu pieveikušo sastāvu. Sākums gan nekā laba pastarīšiem nesolīja - pēc Viktora Vito un Nehes Milnera-Skadera piezemējumiem rezultāts kļuva 15:0 jau 9. minūtē. Namībieši ļāva uzgavilēt tribīnēm 13. minūtē, kad Teunss Koce trāpīja soda sitienu (15:3). 20. minūtē Malakai Fekitoa guva piezemējumu pēc brīnišķīgas Sonija Bila Viljamsa piespēles, uz ko Koce atbildēja ar soda sitienu (22:6). Favorītiem bija vēl vairākas iespējas gūt piezemējumu, taču pievīla pašu precizitāte, šo spēli vairāk uztverot kā treniņu, gan namībiešu sīkstā pretošanās, tādēļ līdz pārtraukumam izdevās gūt tikai divus piezemējumus (Bodens Barets lieliskā stila "caurdurot" pretinieku aizsardzību un vēlreiz Milners-Skaders).

Otrajā puslaikā pirmie panākumu guva "All Blacks" (Džulians Savea 46. minūtē), bet Koce trīs punktus atguva (41:9). Vislielākās ovācijas izpelnījās namībiešu lēmums raidīt bumbu stūrī un censties gūt piezemējumu, nevis samierināties ar kārtējiem trim punktiem, un tas attaisnojās 50. minūtē ar Johana Deisela pūlēm (41:14). Spēle kļuva nedaudz miegaina, par Jaunzēlandes noskaņojumu liecināja nieka viens piezemējums (Bens Smits 61. minūtē), kamēr desmit minūtes spēlēja vairākumā, taču nedaudz aktivizējās spēles noslēgumā, piecu minūšu laikā vēl divas reizes šķērsojot Namībijas ieskaites laukuma līniju (vēlreiz Savea un Kodijs Teilors) - 58:14.

Pēc šīs spēles C grupā Jaunzēlandei pēc divām spēlēm ir 9 punkti, Gruzijai - 4, Tongai - 1, bet Argentīnai un Namībijai punktu nav. Šodien Argentīna spēlēs pret Gruziju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!