Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Pirmdien, 28. septembrī, Upesciema stadionā notika Latvijas regbija meistarsacīkšu spēle starp "Garkalne/Livonia" un "Jūrmala/LLU" komandām, pārliecinošu uzvaru ar 45:3 izcīnot garkalniešiem.

Par šo spēli jau pirms tās sākuma klīda baumas, ka tā varētu tikt ieskaitīta vienlaicīgi gan kā pirmā, gan kā otrā apļa mačs. Precīzi par to neko nevarēja pateikt arī Latvijas čempionāta galvenais tiesnesis Igors Buceņins.

"Pagaidām man ir tikai mutiska informācija par RK "Jūrmala" vēlmi skaitīt šo maču gan pirmajā, gan otrajā aplī," portālam "Delfi" teica Buceņins. "Ja saņemšu rakstisku vēstuli, tad tā arī notiks – spēle tiks ieskaitīta gan kā pirmā, gan kā otrā apļa mačs. Klāt rudens, un nav vairs laika, kad izspēlēt pārceltās spēles. 10. oktobrī būs jau fināli. Turpmāk klubiem un Sacensību organizācijas komitejai jāspēj vienoties par kalendāru jau pavasarī. Turklāt rudenī jāspēlē pa dienu brīvdienās, kad nav vēl tumšs."

"Garkalne/Livonia" galvenais treneris Toms Zibolis:
– Ne pārāk priecājos, lai arī mēs it kā pārliecinoši uzvarējām. Puiši nelaikā atslābinājās. Savukārt "Jūrmala/LLU" spēlēja centīgi, un tas man patika. Pie auta izspēles iemēģinājām jaunas kombinācijas. Tagad jāgatavojas pēdējai spēlei ar "LMT/Ežiem".

"Jūrmala/LLU" galvenais treneris Arvis Pilenieks:
– Zaudējām, lai arī nospēlējām labi. Bijām tikai 16 cilvēku sastāvā. Aizsardzībā mūsu puiši labi nocīnījās. "Livonia" to nebija gaidījusi, taču pēc tam viņu rindās iespēlējās Latvijas un Lietuvas izlašu spēlētāji, kuri mūs apspēlēja. Šoreiz daudz kontrolējām bumbu. Otro puslaiku pat nospēlējām neizšķirti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!