Foto: LETA
Latvijas regbija izlase sestdien aizvadītajā mačā pret Andoru spēles gaitā visās situācijās bija pārāka pār pretiniekiem, atklāja valstsvienības galvenais treneris Sergejs Lisko.

Latvijas regbisti sestdien Eiropas Nāciju kausa (ENC) 2B divīzijas mačā izbraukumā ar 36:10 (12:0) uzveica Andoru, garantējot otro vietu apakšgrupā.

"Pirms spēles bažas radīja, ka šī visiem puišiem bija pirmā cīņa šogad un trūka spēļu prakses. Biju uztraucies, ka kādās epizodēs tas var nospēlēt par sliktu, tomēr liels prieks, ka puiši savācās un var teikt sekmīgi realizējām to pašu spēles zīmējumu, ko rudenī - jau treniņos bija redzams, ka pērn iestrādāto taktiku viņi pa ziemu nav aizmirsuši," teica Lisko.

"Komanda demonstrēja sabalansētu un precīzu sniegumu uzbrukumā. Spēlētāji ļoti agresīvi nospēlēja aizsardzība, kas jau ilgāku laiku ir viens no mūsu mērķiem. Tomēr bez pašu puišu centības nekā nebūtu - spēlēšana izlasē ir liels gods un cenšos, lai katrs puisis to justu," atzīmēja Lisko.

Pirmajā aplī Latvija savā laukumā piekāpās Andorai ar 5:14, bet tagad galvenais treneris uzskata, ka izcīnīts pelnīts revanšs.

"Šī spēle mums bija principiāli svarīga, jo savās mājās Andorai nepelnīti zaudējām. Spēles gaitā visās situācijās bijām pārāki par pretiniekiem, bet pašās spēles beigās jau mājiniekiem nedaudz tiesnesis palīdzēja. Spēlētāji progresē no cikla uz ciklu," atzīmēja Lisko.

Tāpat krievu speciālists uzver, ka ziemā klubos, kas veido izlases kodolu, labi strādāts ar spēlētājiem.

"Tāpat patīkams faktors, ka aug klubu pārstāvniecība un šodien jau laukumā bija trīs spēlētāji no "Fēniksa". Vēlētos, lai ikdienā izlase trenētos kopā vairāk - nepieciešams atrast kompromisu starp izlasi ar klubiem," secināja Lisko.

Pēcāk Latvija 16.aprīlī spēkosies arī pret Lietuvu, dueli aizvadot savā laukumā un tādējādi noslēdzot Eiropas Nāciju kausa divu gadu ciklu. Pirmajā aplī Latvijas izlase izbraukumā kapitulēja ar 11:46.

"Tagad gaidāma principiāla spēle ar Lietuvu. Ja turpināsim rādīt tikpat pārliecinošu spēli, rezultāts pret Lietuvu būs daudz labāks nekā pērn," solīja treneris.

Lisko arī stāstīja, ka vairs Krievijā netrenē nevienu klubu, un tagad vairāk laika pavadīs Latvijā, kā arī turpinās strādāt regbija-7 izlasē, cenšoties vairāk palīdzēt Latvijas regbijam.

"Cenšos palīdzēt un puišu bagāžu papildināt ar jaunu informāciju, ko varu sniegt arī regbijā-7. Ja man ir vairāk brīva laika, kāpēc gan nestrādāt Latvijā," domāja Lisko.

Lisko vadībā 2015. gadā Latvijas izlase pavasara ciklā Eiropas Nāciju kausa (ENC) 2B divīzijas turnīrā zaudēja Lietuvai un Andorai, taču rudens ciklā guva visai pārliecinošas uzvaras pār Ungāriju un Kipru.

2B divīzijā pārliecinoša līdere ir Lietuva, kas sešās spēlēs guvusi 30 punktus, garantējot sev pirmo vietu. Latvija septiņās spēlēs iekrājusi 24 punktus, bet Andorai ir 12 punkti, Pie deviņiem punktiem tikusi Kipra, kamēr Ungārija punktus nav izcīnījusi, ieņemot pēdējo - piekto - vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!