Foto: Zigismunds Zālmanis
Latvijas regbija čempioni RFC "Livonia" divas nedēļas savos treniņos bija iesaistījuši Latvijas izlases galveno treneri Sergeju Lisko.

Par to, kā šī sadarbība izdevās, vērtējumu sniedz pats Lisko un RFC "Livonia" prezidents Vigo Valdavs.

"Jau pirms gada Latvijas Regbija federācija pieņēma lēmumu, ka jebkurš klubs var iesaistīt izlases galveno treneri savā darbā kā konsultantu," pastāstīja Sergejs Lisko. "Sadarbības ietvaros ar RFC "Livonia" aizvadīju vairākus treniņus ar kluba spēlētājiem un arī pāris nodarbības ar Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijas studentiem."

– Pāris vārdos, lūdzu, par LSPA studentiem. Varbūt jūsu blociņa tapa kāds ieraksts par kādu ļoti perspektīvu spēlētāju?

– Regbijā tādi brīnumi nenotiek... Tomēr man ir prieks, ka LSPA ir interese sadarboties. Būtu ļoti svētīgi, ja šādus treniņu ciklus varētu aizvadīt arī citās Latvijas ausgtskolās. Ja no šīs sadarbības regbijs iegūs vismaz vienu jaunu spēlētāju, jau tas būs ieguvums. Potenciāls studentiem ir ļoti labs. Arī fiziskā bāze ir labā līmenī. Es ceru, ka šis projekts turpināsies, jo jebkura interese par regbiju ir apsveicama.

– Vai jūsu palīdzību ir izvēlējušies tikai "livonieši" vai arī vēl kāds no Latvijas klubiem?

– Pagaidām tikai RFC "Livonia" un RK "Mītava". Negribu nevienam savus pakalpojumus uzpiest, taču man rodas iespaids, ka kāds no klubiem principiāli negrib iesaistīt mani savos treniņos. Savukārt livoniešiem paldies par sadarbību!

"Sergeja Lisko uzaicinājums un iesaistīšana mūsu kluba treniņu procesā ir milzīgs ieguvums," uzsvēra RFC "Livonia" prezidents Vigo Valdavs. "Sergejs ir labs speciālists, kas daudz var iedot. Īpaši tas jāsaka par viņa vadītajiem tvērienu treniņiem."

– Kad būs pirmā iespēja novērtēt Latvijas izlases galvenā trenera ieguldījumu dzīvē?

– Jau sestdien, 4. martā, notiks RFC "Livonia" rīkotās regbija 10 sacensības "Ziemas kauss". Tad arī novērtēsim, kā izmainījies mūsu spēlētāju meistarības līmenis kopš pirmajām pārbaudes spēlēm Lietuvā. Es domāju, ka efektam jābūt acīmredzamam.

– Pēdējā RFC "Livonia" treniņā "Elektrum" Olimpiskajā sporta centrā jūs trenējāt kluba meitenes...

– Jā! Mums klubā ir jau vairākas meitenes no Rīgas. Braukt uz Upesciemu ziemā ir nedaudz neizdevīgi, tāpēc nolēmām rīkot tādu kā lielu koptreniņu tepat Olimpiskajā centrā, kas noslēdza arī Sergeja Lisko darbības divas nedēļas. Man nekas cits neatlika, kā pašam doties laukumā un vadīt treniņu kluba meitenēm. Es domāju, mums kopā tas izdevās tīri labi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!