Foto: Zigismunds Zālmanis
Latvijas kausa izcīņas pusfinālā svētdien pārliecinoši iekļuva "Garkalne/Livonia" regbisti, kas ar 74:13 sagrāva "Jūrmalas" vienību. Tagad pusfinālā "Garkalne/Livonia" tiksies ar saviem sīvākajiem konkurentiem Latvijā un principiālākajiem pretiniekiem "STATS/Miesnieki".

Jūrmalnieki uz spēli ieradās bez vairākiem saviem vadošajiem spēlētājiem, kas arī ietekmēja spēles gala rezultātu. "Garkalne/Livonia" dominēja no pirmās līdz pēdējai minūtei, gūstot ne tikai uzvaru, bet iegūstot pārliecību pirms principiālā dueļa pret "miesniekiem". Latvijas kausa pusfināla spēle starp "Garkalne/Livonia" un "STATS/Miesnieki" notiks 15. jūlijā pulksten 15:00.

"Garkalne/Livonia" galvenā trenera pienākumus mačā pildīja Toms Deividsons, kurš komandai pievienojās tikai pēc Jāņiem. "Livoniešu" galvenajam trenerim Edmundam Ščavinskim šoreiz bija spēle Lietuvā, tāpēc jau laicīgi bija zināms, ka komandu mačā vadīs Latvijas izlases spēlētājs Toms Deividsons.

"Esmu apmierināts ne tikai ar iznākumu, bet arī ar sniegumu. Treniņos piestrādājām pie vairākām jaunām lietām. Patīkami, kā spēlētāji uz to reaģēja tik atsaucīgi un cik veiksmīgi jauninājumus ieviesa spēlē. Lai gan mūsu gatavība un spēks bija labā līmenī, vairākos svarīgos spēles momentos bija daudz kļūdu. Mums ir nedēļa laika, lai novērstu šīs nelielās nepilnības," pēc panākuma teica Toms Deividsons, kurš pats spēlē izdarīja divus piezemējumus. Vēl pa vienam piezemējumam izdarīja Gundars Grieķis, Egidijs Šemeta, Dāvids Bērtiņš, Valters Raņķis, Reinis Pepa, Eduards Želvis, Roberts Brikmanis, Roberts Miksons un Viesturs Vārpa.

"Lēnām uzņemam nepieciešamo tempu sacensībās, momentu realizācija sāk pilnveidoties un tas priecē. Pēc šodienas kvalitatīvā snieguma neredzam nepieciešamību uz pusfināla maču pret "miesniekiem" kaut ko kardināli mainīt sastāvā," bilst "Livonia" vadītājs Jānis Zuments.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!