Foto: Ģirts Kehris

"AlphaLane"/"Livonia" regbisti sestdien piedzīvoja neveiksmi pirmajā Lietuvas un Latvijas regbija-15 čempionāta jeb "Top" līgas pusfināla mačā.

Latvijas komanda savā laukumā ar rezultātu 14:26 (7:20) piekāpās Šauļu "Baltrex".

Pirmā puslaika beigās mājinieki tika pie pirmajiem punktiem pēc piezemējuma un realizācijas sitiena, panākot 7:20.

Otrā puslaika ievadā "AlphaLane"/"Livonia" pēc vēl viena piezemējuma un realizācijas sitiena guva vēl septiņus punktus, taču atlikušajā mača daļā pārāka izrādījās Šauļu vienība, kas pēc diviem precīziem soda sitieniem panāca astoņu punktu pārsvaru.

Cīņā par trešo vietu, kas paredzēta 14. oktobrī, "AlphaLane"/"Livonia" tiksies ar Viļņas "Geležinis Vilkas", kas pusfinālā ar 17:48 atzina Šauļu "Vairas-Kalvis-Jupoja" pārākumu.

Lietuvu "Top" līgā šosezon pārstāv Šauļu "Vairas-Kalvis-Jupoja", Kauņas "Ažuolas", Viļņas "VRA-Tomosta", "Šiauliai", Viļņas "Geležinis Vilkas" un Šauļu "Baltrex" vienības.

Iepriekšējā sezonā "Livonia" aizcīnījās līdz finālam, kurā ar 20:38 piekāpās Lietuvas vienībai "Vairas-Kalvis-Jupoja", savukārt "Miesnieki" turnīru noslēdza septītajā pozīcijā.

"Top" līgā nespēlējošās Latvijas un Lietuvas komandas sezonas otrajā daļā izspēlēs kopēju turnīru - Baltijas Regbija čempionātu (BRC).

Portāls "Delfi" sadarbībā ar RFC "Livonia" un Baltijas TOP līgu piedāvāja spēles video tiešraidi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!