Foto: Ģirts Kehris
"AlphaLane"/"Livonia" sestdien Lietuvas un Latvijas regbija čempionātā jeb "Top" līgā izcīnīja ceturto vietu, bet "Miesnieki" ieņēma piekto vietu.

"AlphaLane"/"Livonia" savā laukumā ar 20:27 (5:20) piekāpās Viļņas "Geležinis Vilkas".

"AlphaLane/Livonia" ziņo, ka ar kapteiņa Enco Beltramino piezemējumu mājinieki ceturtajā minūtē atklāja spēles rezultātu (5:0) un nākamo pāris minūšu laikā pārsvaru varēja trīskāršot, taču traucēja divas kļūdas - ātrā pretuzbrukumā piespēles neiedošana komandas biedram pa kreisi un nedaudz vēlāk bumbas izlaišana no rokām netālu no pretinieka ieskaites zonas.

Turpinājumā lietuvieši, kuri pirmajā puslaikā spēlēja pa vējam, pārņēma iniciatīvu un līdz pārtraukumam nopelnīja 20 punktus ar diviem piezemējumiem, abas reizes iesitot arī realizācijas, un diviem soda sitieniem.

Otrajā puslaikā mājinieki ar Roberta Brikmaņa piezemējumu un Beltramino soda sitienu samazināja atpalicību (13:20), taču apmēram 15 minūtes līdz spēles beigām viesi atjaunoja divu piezemējumu pārsvaru (13:27).

Piecas minūtes pirms mača beigām "AlphaLane"/"Livonia" vēlreiz rezultātā pietuvojās līdz septiņiem punktiem, pateicoties Dāvja Jansona piezemējumam un Beltramino realizācijai.

Spēles izskaņā 'AlphalAne/Livonia" regbisti ilgi kontrolēja bumbu un bija tuvu neizšķirta panākšanai, tomēr pieļautā kļūda to neļāva paveikt.

"Miesnieki" cīņā par piekto vietu ar 37:28 (15:14) apspēlēja Kauņas "Ažuolas".

Finālā uzvaru svinēja Šauļu "Vairas-Kalvis-Jupoja", kas ar 15:10 (8:7) pieveica Šauļu "Baltrex".

Lietuvu "Top" līgā šosezon pārstāvēja Šauļu "Vairas-Kalvis-Jupoja", Kauņas "Ažuolas", Viļņas "VRA-Tomosta", "Šiauliai", Viļņas "Geležinis Vilkas" un Šauļu "Baltrex" vienības.

Iepriekšējā sezonā "Livonia" aizcīnījās līdz finālam, kurā ar 20:38 piekāpās Lietuvas vienībai "Vairas-Kalvis-Jupoja", savukārt "Miesnieki" turnīru noslēdza septītajā pozīcijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!