Foto: Publicitātes foto
Būvkompānija "Mapri Būve" noslēgusi ziedojuma līgumu ar Latvijas Regbija federāciju, kļūstot par Latvijas jaunatnes regbija ģenerālsponsoru. Sadarbības ietvaros tiks stiprinātas vietējās sacensības – "Mapri Būve" Latvijas jaunatnes čempionāts regbijā –, kā arī veicināta talantīgāko jauno spēlētāju attīstība un dalība ārvalstu turnīros, informēja federācija.

Pateicoties jaunajai sadarbībai, aprīļa sākumā Latvijas U-13 zēnu izlase pirmoreiz piedalīsies vienā no prestižākajiem jauniešu turnīriem – "Rugby Youth Festival" Portugāles galvaspilsētā Lisabonā. Pērn turnīrā sacentās komandas no 17 valstīm, kopā pulcējot vairāk nekā 3000 jaunos regbistus un regbistes. Vēl nekad iepriekš komanda no Baltijas turnīrā nav piedalījusies.

"Esam priecīgi par uzsākto sadarbību ar mūsu jaunajiem partneriem un liels gandarījums, ka tas notiek tieši ar bērnu un jauniešu regbija sacensībām un attīstības programmas īstenošanu," teica Latvijas Regbija federācijas prezidents Kārlis Vents. "Bērni un jaunieši ir katra sporta veida tuvākā un tālākā nākotne. Valsts finansējums "mazajām izlasēm" nav pieejams, jebkurā no federācijām bērnu un jauniešu komandas pārsvarā ir ar vecāku līdzfinansējumu, bet mūsu sporta veidā vecāku līdzfinansējumu aizstāj treneru un klubu vadītāju entuziasms un rosība. Šī sadarbība mums dod jaunas iespējas."

"Mapri Būve" valdes loceklis Artūrs Sausiņš norādīja, ka uzņēmums atbalsta iniciatīvas, kas ir vērstas uz jauniešu sportu, nevis sevi jau pierādījušiem profesionāļiem.

"Regbiju izvēlējamies tādēļ, ka tas ir sporta veids, kas pamazām iegūst savu popularitāti, tādēļ vēlamies līdzdarboties tā izaugsmē. Regbijs ir sporta veids, kas nav vērsts uz biznesu, bet balstās uz entuziastiem, kas ir izveidojuši veselīgu sporta kultūru, tāpēc vēlamies sevi ar to asociēt," uzņēmuma izvēli pamatoja Sausiņš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!