Foto: AFP/Scanpix
Pārliecinošu uzvaru Pasaules kausa izcīņas E grupas otrās kārtas spēlē piektdien izcīnīja Francijas valstsvienība, kas ar rezultātu 5:2 (3:0) pieveica Šveices izlasi, sperot platu soli pretī turnīra astotdaļfinālam.

Šveice maču iesāka aktīvi, meklējot iespējas gūt vārtus. Viņi vadībā izvirzījās 17.minūtē, kad pēc Matjē Valbuenas izpildītā stūra sitiena bumbu vārtos ar galvu raidīja Olivjē Žirū. Tie Francijai ir 100. vārti Pasaules kausa izcīņās. Jau pēc nepilnas minūtes Francija dubultoja savu pārsvaru. Karims Benzemā pārtvēra paviršu šveiciešu piespēli un iesāka ātro uzbrukumu, kurā viņš piespēlēja Blēzam Matuidī, un viņš raidīja bumbu tuvējā vārtu stūrī.

32.minūtē Benzemā nopelnīja 11 metru soda sitienu, tomēr nespēja to realizēt. Atlekušo bumbu ieguva Johans Kabajs, taču viņš trāpīja pa vārtu pārliktni. 40.minūtē Francija panāca rezultātu 3:0. Pēc Šveices stūra sitiena Francija metās pretuzbrukumā, kurā Rafaels Varāns piepēlēja uz priekšu Žirū, bet viņš pēc tam atdeva tālāk Valbuenam, kuram izdevās raidīt bumbu tukšajā vārtu stūrī.

Otrajā puslaikā Francija turpināja palielināt savu pārsvaru. 67.minūtē Benzemā saņēma piespēli no uz maiņu nākušā Paula Pogbā, panākot četru vārtu pārsvaru. Rezultāts 5:0 kļuva 73.minūtē, kad Musa Sisoko pieslēdzās uzbrukumam, saņēma piespēli no Benzemā un raidīja bumbu vārtos.

81. minūtē Šveicei izdevās gūt pirmos vārtus vārti, pateicoties franču paviršajam spēlētāju mūrim, brīvsitienu realizēja Blerims Džemaili. Savukārt 87. minūtē Granits Džaka noslēdza skaistu Šveices kombināciju, padarot rezultātu vēl cienīgāku - 2:5. Pašās beigās skaistus vārtus iesita Benzemā, tomēr tos neieskaitīja, jo pirms sprīža jau bija atskanējusi finālsvilpe.

Portāls "Delfi" piedāvāja šī mača teksta tiešraidi, kurā var aplūkot detalizētāku mača aprakstu.

$d_id=50; include '/www/htdocs/sport/includes/projects/FIFAWorldCup2014/fifa2014star.inc' ?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!