Foto: Reuters/Scanpix
Portugāles futbola izlase svētdien Pasaules kausa izcīņas H grupas otrās kārtas spēlē nospēlēja neizšķirti 2:2 (1:0) ar ASV valstsvienību, saglabājot teorētiskas izredzes uz turnīra astotdaļfinālu.

Jau spēles piektajā minūtē Portugāle izvirzījās vadībā, kad pēc rupjas amerikāņu kļūdas savā soda laukumā vārtus guva Nani. Turpinājumā laukumā aktīvāk darbojās ASV, tomēr ilgāku laiku reālas vārtu gūšanas iespējas netika izveidotas. Puslaika beigās Portugāle trāpīja pa vārtu stabu, bet uzreiz nākamo sitienu atvairīja amerikāņu vārtsargs Tims Hovards.

Otrā puslaika sākumā ASV bija vairākas iespējas gūt vārtus, taču pēc viena no sitieniem portugāļus glāba aizsargs Rikardu Košta, kurš bumbu atvairīja ar ceļgalu uz vārtu līnijas. Džermeins Džounss 64.minūtē pēc stūra sitiena tika pie bumbas, apvadīja pretspēlētāju un no 20 metriem spēcīgi iegrieza to tālajā apakšējā vārtu stūrī, izlīdzinot rezultātu.

81.minūtē ASV devās pretuzbrukumā, kurā portugāļu aizsargi nospēlēja nepārāk veiksmīgi un Klints Depsijs ievirzīja bumbu vārtos un izvirzīja ASV vadībā. Portugāle metās glābt, kas glābjams, un kompensācijas laika pēdējā minūtē pēc teicamas Krištianu Ronaldu piespēles Silvestrs Varela izlīdzināja rezultātu.

$d_id=62; include '/www/htdocs/sport/includes/projects/FIFAWorldCup2014/fifa2014star.inc' ?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!