Foto: Reuters/Scanpix
Urugvajas futbola izlases līderis Luiss Suaress par iekošanu Itālijas izlases spēlētājam Džordžio Kjelīni saņēmis bargu sodu, vēsta Starptautiskā Futbola federāciju asociācija (FIFA).

Suaress sodīts ar deviņu spēļu diskvalifikāciju Urugvajas izlases rindās, kā arī viņš uz četriem mēnešiem diskvalificēts no jebkādām ar futbolu saistībām darbībām. Tāpat viņam jāsamaksā 82 000 eiro liels naudas sods.

Četru mēneša soda laikā Suaresam liegts atrasties futbola stadionos. Tāpat viņam liegta ieeja stadionos, kuros spēlēs Urugvajas izlase, piespriesto deviņu spēļu laikā.

2014.gada Pasaules kausa finālturnīra priekšssacīkšu D grupas pēdējā spēlē Urugvaja izmantoja iegūto skaitlisko vairākumu un ar 1:0 (0:0) pieveica Itāliju. Itāļus mazākumā atstāja tiesnesis, strīdīgā situācijā piešķirot sarkano kartīti. Savukārt spēles 79.minūtē tiesneši "nogulēja" Suaresa kārtējo kodienu, šoreiz viņš savu zobu pēdas atstāja itālim Džordžio Kjelīni plecā. Drīz pēc šī incidenta Urugvaja guva uzvaru nesošos vārtus.

FIFA šādu lēmumu pieņēma, jo Suaresa rīcība nebija sportiska.

"Šāda rīcība nav pieļaujama uz futbola laukuma, jo īpaši Pasaules kausā, kad miljoniem cilvēku vēro spēlētājus. FIFA Disciplinārā komiteja ņēma vērā visus faktorus atzina viņu par vainīgu nesportiskā uzvedībā," teikts Disciplinārās komitejas paziņojumā.

Šis nav pirmais šāda veida incidents ar Suaresa piedalīšanos. Būdams Amsterdamas "Ajax" kapteinis, 2010.gadā Suaress iekoda plecā Eindhovenas PSV pussargam Otmanam Bakalam un par to saņēma septiņu spēļu diskvalifikāciju. Savukārt pagājušajā gadā jau "Liverpool" rindās viņš izcēlās mačā pret "Chelsea" un iekoda pretinieku aizsargam Braņislavam Ivanovičam. Par šo rīcību viņš saņēma desmit spēļu diskvalifikāciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!