Foto: AFP/Scanpix
Brazīlijā notiekošajā Pasaules kausa izcīņā futbolā tiek aizvadītas pirmās izslēgšanas spēles, un pirmajā mačā tiekas Brazīlijas un Čīles komandas.

Par 2014.gada Pasaules kausa izcīņas pirmo ceturtdaļfinālisti sestdien kļuva Brazīlijas izlase, kas ar rezultātu 2:1 (1:1) pēcspēles sitienu sērijā pārspēja Čīles futbolistus.

Mača sākumā laukumā veiksmīgāk darbojās Brazīlija, kurai 18.minūtē izdevās izvirzīties vadībā. Pēc stūra sitiena ar galvu uz tālo vārtu stabu piespēlēja Tjagu Silva, un tur atradās brazīlietis Davids Luiss un čīlietis Gonsalo Hara. Bumba trāpīja pa Haras kāju un ielidoja vārtos. Pēc zaudētajiem vārtiem Čīle mēģināja iegūt bumbas kontroli un izspēlēt savas kombinācijas.

$d_id=96; include '/www/htdocs/sport/includes/projects/FIFAWorldCup2014/fifa2014star.inc' ?>

32.minūtē Čīle izlīdzināja rezultātu. Pēc Brazīlijas bumbas ievadīšanas no "auta", čīlietis pārtvēra bumbu pēc Hulka neprecīzās piespēles, nogādāja to tālāk Aleksim Sančesam, kurš netraucēts raidīju guva "golu" apakšējā stūrī. Atlikušajā puslaikā labāki uzbrukumi izdevās Brazīlijai, bet rezultāts nemainījās.

Otro puslaiku komandas iesāka līdzīgi, bet 55.minūtē Hulks raidīja bumbu pretinieku vārtos, taču šis "gols" netika ieskaitīts. Tiesnesis acīgi fiksēja, ka uzbrucējs nospēlēja ar roku. Turpinājumā bumbas kontrole piederēja Čīlei, tomēr momenti uzbrukumā nebija bīstami.

74.minūtē uz maiņu nākušais brazīlietis Žo pēc teicamas piespēles netrāpīja pa bumbu no vārtu priekšas. Tad arī Hulka spēcīgo sitienu atvairīja Čīles vārtsargs Klaudio Bravo. Pamatlaikā vārti tā arī netika gūti un sekoja pagarinājums.

Pirmajā pagarinājumā labākā iespēja bija Hulkam, taču viņa vēl vienu spēcīgo sitienu atvairīja vārtsargs. Otrajā papildlaikā Brazīlija uzbruka vairāk, tomēr pēdējā minūtē Maurisio Pinilja trāpīja pa vārtu pārliktni ļoti spēcīgu sitienu.

Pēcspēles sitienu sērijā Brazīlijai uzvaras vārtus guva Neimars. Līdz pēdējai kārtai rezultāts bija 2-2, bet tad precīzs bija neimars. Gonsalo Hara pēdējā sitienā trāpīja pa vārtu stabu un piedzīvoja zaudējumu visā mačā.

Detalizētāku mača aprakstu var aplūkot portāla "Delfi" piedāvātajā teksta tiešraidē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!