Foto: AFP/Scanpix
2014.gada Pasaules kausa finālturnīrā svētdien, 29.jūnijā, ceturtdaļfinālā neticamā veidā iekļuva Nīderlandes futbola izlase, kas ar 2:1 (0:0) dramatisma pilnā cīņā pieveica Meksiku.

Līdz pat spēles 88.minūtei "oranžie" zaudēja ar 0:1, bet tad guva divus vārtus un izrāva uzvaru. Tagad ceturtdaļfinālā Nīderlande tiksies ar Kostariku vai Grieķiju.

Lai gan pirms spēles par favorīti daudzi uzskatīja Nīderlande, pirmajā puslaikā labāku sniegumu demonstrēja Meksika, kas vairākas reizes apdraudēja pretinieku vārtus. Tomēr pirmajā puslaikā komandas vārtus tā arī neguva.

$d_id=100; include '/www/htdocs/sport/includes/projects/FIFAWorldCup2014/fifa2014star.inc' ?>

Spēle pilnībā izmainījās otrajā puslaikā, kad abas komandas bija daudz aktīvākas. 48.minūtē Meksika negaidīti izvirzījās vadībā. Pēc sāna iemetiena bumbu uztvēra Džovanni dos Santoss, sev piespēlēja labākā situācijā un precīzi sita vārtu apakšējā stūrī.

Pēc vārtu zaudējuma holandieši sparīgi metās uzbrukumā, un 57.minūtē pirmo reizi mačā savu meistarību nodemonstrēja Meksikas viens vadošajiem spēlētājiem, vārtsargs Giljermo Očoa, atvairot bumbu uz vārtu līnijas pēc sitiena no pāris metriem. Turpinājumā līdz pat mača pēdējām minūtēm Očoa bija galenais varonis, ik pa laikam glābjo savu komandu un droši nospēlējot arī izgājienos. Tomēr 88.minūtē Nīderlandes futbolistiem izdevās "atslēgt" vārtus - pēc kārtējā stūra sitiena soda laukumā bumba atlēc "pa sitienam" Veslijam Snejderam, kura "šāviens" nebija tverams.

Tiesneši otrajā puslaikā pielika sešas minūtes kompensācijas laika, kas šoreiz izrādījās liktenīgs. 94.minūtē Arjens Robens lielā ātrumā ielauzās soda laukumā pa labo malu, nosargāja bumbu pie gala līnijas un pēc mirkļa, kad viņš jau bija kustībā no vārtiem, holandieti nogāza. Spēles galvenais tiesnesis Pedro Proensa norādīja uz 11 metru soda sitiena atzīmi, bet "pendeli" aukstasinīgi un precīzi realizēja Klāss Jans Huntelārs.

Portāls "Delfi" piedāvāja spēles teksta tiešraidi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!