Foto: AFP/Scanpix
2014.gada Pasaules kausa ceturtdaļfinālu svētdien sasniedza Kostarikas valstsvienība, ar savu sniegumu turpinot pārsteigt futbola pasauli.

Kostarika astotdaļfinālā mača pamatlaikā un pagarinājumā cīnījās neizšķirti 1:1 ar Grieķiju, un uzvaru nodrošināja pēcspēles sitienu sērijā, kur bija pārāka ar 5:3.

Mača sākumā komandas darbojās piesardzīgi, bet pārsvars bumbas kontrolē piederēja Kostarikai. Pirmā puslaika 37.minūtē pēc teicamas piespēles Dimitrios Salpingidis no vārtu priekšas izdarīja sitienu, bet Kostarikas vārtsargs Keilors Navass neticamā veidā ar kāju atvairīja šo raidījumu. Pirmais puslaiks noslēdzās ar bezvārtu neizšķirtu.

$d_id=102; include '/www/htdocs/sport/includes/projects/FIFAWorldCup2014/fifa2014star.inc' ?>

52.minūtē Kostarika izvirzījās vadībā, kad pēc piespēles Braiens Ruiss nekavējoties izdarīja nevainojamu sitienu vārtu apakšējā stūrī. Turpinājumā cīņa kļuva asa, abām komandām pelnot brīdinājumus, bet 66.minūtē Oskars Duarte nopelnīja otro dzelteno kartiņu un atstāja Kostariku mazākumā.

Grieķija pārkārtoja taktiku un metās uzbrukumā, un mača kompensācijas laika pirmajā minūtē grieķiem izdevās izlīdzināt rezultātu. Teofanis Gekas no soda laukuma uzsita pa vārtiem, bet Navass to atvairīja. Atlekušo bumbu ieguva Sokratis Papastatopulos, kurš trieca bumbu vārtu tīklā.

Turpinājumā cīņa ritēja papildlaikā, un tajā labākā iespēja bija grieķiem. Otrā pagarinājuma kompensācijas laikā Mitroglu sita no vārtu priekšas, bet Navass atkal neticami glāba komandu.

Pēcspēles sitienu sērijā abu komandu spēlētāji pirmajās trīs kārtās sita precīzi. Ceturtajā sērijā Gekas sitienu atvairīja Kostarikas vārtsargs, bet Maikls Umanja ar precīzu sitienu nodrošināja savai komandai uzvaru mačā.

Kostariku ceturtdaļfinālā sagaida cīņa ar Nīderlandi.


Detalizētāku mača aprakstu var aplūkot portāla "Delfi" piedāvātajā teksta tiešraidē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!