Foto: Publicitātes foto
29.jūnijā plkst.14.00 Ventspils pludmalē, autostāvvietā pie Dienvidu mola, notiks svinīga Olimpiskās lāpas iedegšana.

Olimpiskā uguns no Ventspils, caur visām Olimpiādes norises vietām, tiks nogādāta Valmierā, kur 3.jūlijā plkst. 21:00 notiks Latvijas Jaunatnes vasaras Olimpiādes atklāšanas ceremonija.

Lāpas iedegšanas pasākumā uzrunas teiks Latvijas Olimpiskās komitejas prezidents Aldons Vrubļevskis, kā arī Ventspils, Valmieras un Cēsu pašvaldību pārstāvji.

Latvijas Jaunatnes vasaras Olimpiāde ir nozīmīgs notikums Latvijas sportā, kas pulcē jaunos sportistus no visas Latvijas. Olimpiādes laikā tiks noskaidrota sportiskākā Latvijas pašvaldība un labākie Latvijas sportisti vasaras Olimpisko spēļu sporta veidos.

Valmierā norisināsies šādi sporta veidi: badmintons, bokss, futbols, handbols, peldēšana, svarcelšana, vieglatlētika, mākslas vingrošana un volejbols un pludmales voljebols. Savukārt Cēsīs – basketbols, cīņa, džudo, galda teniss, loka šaušana, paukošana, MTB un šosejas riteņbraukšana, taekvondo un teniss. Burtnieku novadā notiks sacensības burāšanā, golfā un BMX riteņbraukšanā, bet Kocēnu novadā – jātnieku sportā, regbijā un triatlonā. Sacensības airēšanā norisināsies Jūrmalā, smaiļošanā un kanoe – Limbažu novadā, šaušanā – Valkas novadā, bet sporta vingrošanā – Rīgā.

Latvijas Jaunatnes vasaras Olimpiāde ir augstākā līmeņa kompleksais sporta pasākums Latvijā, kas notiek reizi divos gados, kur labākie jaunie sportisti sacenšas pašvaldību komandu sastāvos olimpiskajos sporta veidos. Ventspils pilsētā kopš 2000.gada ir notikušas sešas Latvijas Jaunatnes vasaras Olimpiādes (2000., 2002., 2003., 2005., 2007., 2013.gadā).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!