Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK) ir paudusi atbalstu Starptautiskās Vieglatlētikas federācijas (IAAF) lēmumam par diskvalifikācijas atstāšanu spēkā Krievijas Vieglatlētikas federācijai, kas nozīmē aizliegumu Krievijas vieglatlētiem startēt gaidāmajā Olimpiādē.

21. jūnija sammitā, kurā piedalījās SOK un vadošo sporta veidu federāciju vadītāji, vienbalsīgi tika atbalstīts IAAF lēmums attiecībā uz Krievijas Vieglatlētikas federāciju (KVF) un izvirzītas sekojošas rekomendācijas attiecībā uz Krievijas izlases dalību 2016. gada Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs:

- Lēmumi par Krievijas vieglatlētu dalību spēlēs IAAF ir jāizskata individuāli - pirms atļaujas saņemšanas katrs sportists ir rūpīgi jāpārbauda: jāveic gan iepriekšējo analīžu atkārtotas pārbaudes, gan jāveic jaunas pārbaudes

- Ja krievu sportists pēc pārbaudes tiek pielaists startam Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs, viņš/viņa Olimpiādē startēs zem savas valsts, ne SOK karoga;

- Liegums startēt olimpiskajās spēlēs attiecas tikai uz krievu vieglatlētiem. Uz pārējām federācijām tas neattiecas.

SOK prezidents Tomass Bahs uzsvēra, ka Krievijas olimpiskās delegācijas starts Rio Olimpiādē nav apspriežams un diskvalifikācija attiecas tikai uz Krievijas vieglatlētiem.

SOK pēc sammita uzsvēra arī problēmas ar Spānijas, Meksikas un Kenijas antidopinga problēmām. Ja Spānijas un Meksikas gadījumos runa ir par birokrātiskiem apstākļiem, tad Kenijas vieglatlētu jautājums joprojām ir aktuāls, jo valstī ir novēroti būtiski antidopinga kodeksa pārkāpumi. Līdzīgi kā ar Krievijas vieglatklētiem, arī katra Kenijas vieglatlēta startu Rio izvērtās IAAF.

Kā ziņojām, IAAF aizvadītajā piektdienā nolēma atstāt spēkā 2015. gada novembrī KVF piespriesto diskvalifikāciju

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!