Foto: Reuters/Scanpix
Lietuvas peldētājai Rūtai Meilutītei pirmdien, 8. augustā, Rio olimpiskajās spēlēs neizdevās atkārtot pirms četriem gadiem Londonā sasniegto un izcīnīt uzvaru 100 metru distancē brasā – finālā 19 gadus vecā lietuviete ieņēma septīto vietu.

Par olimpisko čempioni šajā distancē kļuva amerikāniete Lillija Kinga, kura sasniedza jaunu olimpisko rekordu – viena minūte un 4,93 sekundes. Par 0,57 sekundēm lēnāka bija skandalozā Krievijas sportiste Jūlija Jefimova, kura tiesības startēt Rio izcīnīja tikai dažas nedēļas pirms sacensībām. Tikmēr bronzas medaļu ieguva cita amerikāniete Keitija Meilija, kuru no sudraba šķīra 0,19 sekundes.

Meilutīte, kurai pieder pasaules rekords šajā distancē (1:04,35), šoreiz distanci veica vienā minūtē un 7,32 sekundēs.

Peldēšanas sacensībās pirmdienas vakarā Rio tika sadalīti vēl trīs medaļu komplekti, bet, atšķirībā no iepriekšējām dienām, netika laboti pasaules rekordi.

100 metru distancē brasā vīriešiem ātrākais bija Raians Mērfijs, kurš arī sasniedza olimpisko rekordu – 51,97 sekundes. Otrais bija ķīnietis Ksjavu Sju (52,31 sekunde), bet bronza tika amerikānim Deividam Plameram (52,40 sekundes).

200 metru distancē brīvajā stilā vīriešiem zeltu izcīnīja ķīnietis Jans Suņs, finišējot ar laiku viena minūte un 44,65 sekundes. Sudraba medaļu ieguva DĀR peldētājs Čads de Kloss (1:45,20), kurš lielāko daļu bija vadībā un sākumā pat apsteidza pasaules rekorda grafiku, bet distances beigās palika lēnāks un piekāpās ķīnietim. Savukārt bronzas medaļa šajā distancē tika ASV sportistam Konoram Dvaijeram (1:45,23).

Tikmēr sievietēm 100 metru peldējumā uz muguras ātrākā bija Katinka Hošču, kura kļuva par Rio olimpisko spēļu divkārtējo čempioni. Viņa pirms divām dienām triumfēja arī 400 metru kompleksajā peldējumā.

Ungārietes laiks finālā bija 58,45 sekundes, bet 0,30 sekundes viņai zaudēja amerikāniete Ketlīna Beikere. Trešo vietu un bronzas medaļas izcīnīja kanādiete Kailija Meisa un ķīniete Dzjaņhuja Fu, kuras finišēja identiskā laikā – 58,76 sekundes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!