Latvijas kanoe airētājs Dagnis Iļjins otrdien Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs izcīnīja 13. vietu 1000 metru distancē.

Otrdien Iļjins startēja B finālā, kurā risinājās cīņa par devīto vietu sacensību kopvērtējumā. 250 metru atzīmē Iļjins bija pēdējā, astotajā vietā, bet viņš pēc tam sāka cīņu par septīto pozīciju ar bulgāru sportistu Angelu Kodinovu. Abi turpināja spēkošanos un abi tika garām austrālietim Martinam Marinovam, bet finišā latvietis izrāva sev sesto vietu, tikai par 0,18 sekundēm apsteidzot Kodinovu.

Šajā startā Iļjina rezultāts bija četras minūtes un 10,084 sekundes, kas sākotnēji deva 14. vietu sacensību kopvērtējumā, bet pēc tam diskvalifikāciju piesprieda ungāram Henrikam Vasbanjai, kas latvietim kopvērtējumā ļāva pakāpties uz 13. vietu.

Tikmēr par olimpisko čempionu kļuva vācietis Sebastjans Brendels, kurš A finālā uzrādīja rezultātu ,926. Otrajā vietā palika brazīlietis Isakviass Kveiross duš Santušs ierindojās otrajā vietā, bet bronzas godalgu ieguva moldāvs Sergejs Tarnovsči.

Jau vēstīts, ka pirmdien savā priekšbraucienā Iļjins palika ceturtajā vietā, iekļūstot pusfinālā, bet pusfinālā viņš finišēja sestajā vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!