Foto: Reuters/Scanpix
Latvijas futbola izlasei piektdien pretinieku laukumā pārbaudes mačā cīnījās neizšķirti 0:0 (0:0) ar Slovākijas valstsvienību.

Latvijas izlases galvenais treneris Marians Pahars jau mača pamatsastāvā bija izvēlējies sūtīt debitantu Robertu Savaļnieku, kamēr kā vienīgais nominālais uzbrucējs tika izvēlēts pēdējā laikā Vācijas bundeslīgā sekmīgi spēlējošais Artjoms Rudņevs.

Jau ar spēles sākumu Slovākija pārņēma iniciatīvu savās rokās, un jau ceturtajā minūtē izveidojās bīstama epizode pie Andra Vaņina vārtiem. Tiesa, ilgu laiku neviena no komandām neko bīstamu izveidot nespēja, turklāt Latvija spēlēja no aizsardzības, mēģinot sagaidīt iespēju pretuzbrukumam. Visa pirmā puslaika laikā tikpat kā nebija neviena sitiena vārtu rāmī, bet pirmo no tiem veica Latvija dueļa 42.minūtē. Pirms tam slovāki centās radīt spiedienu uz Vaņina vārtiem, taču sitieni lidoja secen.

Arī otrajā puslaikā Slovākijai piederēja lielāka bumbas kontrole, turklāt šoreiz tā patiešām traucēja Vaņinu, veicot sitienus vārtu taisnstūrī. Tiesa, Latvija aizsardzībā demonstrēja ļoti disciplinētu sniegumu, bet 66.minūtē izklupienā kļūdījās izlases aizsargs Vitālijs Maksimenko, kas slovākiem ļāva izveidot bīstamu uzbrukumu, taču komandu no vārtu zaudējuma glāba Vaņins.

Spēles turpinājumā Vaņinam vēl pāris reizes bija jāiesaistās spēlē, jo Latvijas izlase futbolistos sāka parādīties nogurums. Tikmēr viesi uz Slovākijas vārtiem uzbruka reti un otrajā puslaikā neviens sitiens vārtu rāmī nebija, lai gan bīstamu sitienu garām vārtiem veica Rudņevs. Mača beigās mājinieki centās radīt spiedienu uz Latvijas vārtiem, taču tiešām bīstamus momentus viņi neizveidoja.

Latvija uzvaru nav guvusi jau 13 spēles pēc kārtas.

Abas izlases savā starpā iepriekš bija tikušās piecas reizes, trīs uzvaras svinot Slovākijas futbolistiem, bet divas spēles noslēgušās neizšķirti.

Portāls "Delfi" piedāvāja spēles teksta tiešraidi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!