Foto: Reuters/Scanpix
2016. gada Eiropas futbola čempionāta finālturnīru ar grūtu uzvaru piektdien, 10. jūnijā, sāka mājiniece Francija, kas tikai cīņas izskaņā izrāva uzvaru 2:1 (0:0) pār Rumāniju.

Atklāšanas spēlē visi vārti tuka gūti otrajā puslaikā. 57. minūtē pēc centrējuma rumāņu soda laukumā veiksmīgāks spēlē ar galvu bija mājinieku uzbrucējs Olivjē Žirū, gūstot EURO 2016 pirmos vārtus. Pēc septiņām minūtēm "Stade de France" stadionā sanākušos mājiniekus gan apklusināja rumāņi - 11 metru soda sitienu droši realizēja Bogdans Stanku.

Uzvaras vārtus ar skaistu, spēcīgu un ļoti precīzu sitienu guva Dimitrijs Pajē, kurš izcēlās 89. minūtē.

Jau ar pirmajam minūtēm varēja redzēt, ka Rumānija nevēlas pieņemt pastarīšu lomu, tāpēc tā spēlēja aktīvu futbolu un nekautrējās doties uzbrukumā. Tas vainagojās panākumiem, jo jau ceturtajā minūtē Nikolaī Stanču no pāris metru attāluma varēja atklāt dueļa rezultātu, taču Francijas valstsvienības vārtsargs Igo Lorī bija savā vietā, glābjot mājiniekus. Abu vienību izpildījumā turpinājās spēkos līdzvērtīgs futbols, bet aptuveni desmit minūtes vēlāk lieliska izdevība bija Madrides "Atletico" zvaigznei Antuānam Grīzmanam, taču francūža sitiens ar galvu no aptuveni metra attāluma atsitās pret vārtu stabu.

Pirmajā puslaikā vārti tā arī netika gūti, turklāt neviena no komandām pārāk bīstamas situācijas vairs neradīja.

Arī otro puslaiku Rumānija iesāka labi, jo 48.minūtē atklāt rezultātu varēja tas pats Stanču, kurš palika nepieskatīts Francijas soda laukumā, bet viņa sitiens pēc partnera centrējuma nebija sekmīgs un lidoja vārtiem garām. Tomēr tieši Francija atklāja cīņas rezultātu, kad 58.minūtē pēc centrējuma izcēlās rezultatīvais Olivjē Žirū, jo pēc centrējuma neveiksmīgi nospēlēja rumāņu vārtsargs Kiprians Teterušanu.

$duelID=393;$eventID=13;include '/www/htdocs/sport/includes/articleincludes/starVote/vote.inc' ?>

Tomēr tikai dažas minūtes vēlāk Francijas izlases aizsargs Patriss Evrā pārkāpa noteikumus savā soda laukumā, kā rezultātā tiesneši piešķīra 11 metru soda sitienu. To 65.minūtē realizēja Bogdans Stanku, panākot neizšķirtu. Turpinājumā valstsvienības spēlēja līdzvērtīgi, turklāt šķita, ka duelis varētu noslēgties neizšķirti. Tiesa, pamatlaika pēdējā minūtē Dimitrijs Pajē ar lielisku tālsitienu vārtu devītniekā izrāva mājiniekiem uzvaru.

Portāls "Delfi" piedāvāja spēles teksta tiešraidi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!