Foto: AFP/Scanpix
2016. gada Eiropas futbola čempionāta finālturnīru sestdien, 11. jūnijā, ar uzvaru sāka Velsas izlase, kas B grupas mačā aizraujošā cīņā ar 2:1 (1:0) pieveica Slovākiju.

Abas komandas ir Eiropas čempionāta finālturnīru debitantes, bet veiksmīgāki debijas mačā bija velsieši.

Jau spēles desmitajā minūtē Velsas izlases lielākā zvaigzne Garets Beils guva pirmos vārtus, viltīgi izpildot soda sitienu. Interesanti, ka Beils savas karjeras pirmos vārtus Velsas izlases rindās pirms desmit gadiem guva tieši mačā pret slovākiem un arī no soda sitiena.

Slovākija izlīdzinājumu panāca 61. minūtē, kad tikko uz maiņu iznākušais Ondžejs Duda raidīja bumbu vārtu apakšējā stūrī, noķerot pretinieku vārtsargu Deniju Vordu uz pretkustību. Lai gan slovākiem pēc vārtu guvuma bija iespējas izvirzīties vadībā, tās netika izmantotas, savukārt Velsas izlase savu iespēju garām nepalaida. 81. minūtē Velsai uzvaras vārtus guva arī tikai pirms 10 minūtēm uz maiņu iznākušis Hals Robsons-Kanu, kuram sitiens gan "nolūza", taču to negaidīja slovāku vārtsargs Matušs Kožačiks, un bumba lēnām ieripoja Slovākijas vārtos.

Interesanti, ka Robsonam-Kanu šie bija trešie vārti Velsas izlases rindās, un visos trijos gadījumos Velsa svinējusi uzvaru ar 2:1.

Portāls "Delfi" piedāvāja spēles teksta tiešraidi.

$duelID=397;$eventID=13;include '/www/htdocs/sport/includes/articleincludes/starVote/vote.inc' ?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!